Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2012, 01:07 AM   #50 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar



Onaylamalar Yazma

Anlatacağım teknik, birçok değişik olay vasıtasıyla yaşamıma en hızlı ve çarpıcı değişimleri getirdi. Bu teknik onaylamalar yazma ve temizleme işlemlerinin bileşiminden oluşur. Uygulaması çok basit ve kolay olmakla birlikte çok derin bir düzeye ulaşabildiği için bu tekniği çok severim.

Onaylamalar yazma çok dinamik bir tekniktir; çünkü yazılı sözler zihnimiz üzerinde çok büyük bir güce sahiptirler. Onları aynı anda hem yazıp hem de okuduğumuz için bu enerjinin hedefe iki kat isabet etmesi gibidir.

İstediğiniz bir onaylamayı alıp bir kağıda 10 ya da 20 kez art arda yazın. Onaylamayı isminizi kullanarak birinci, ikinci, üçüncü şahısta yazmayı deneyin. (Örneğin: Ben, John, yetenekli bir şarkıcı ve besteciyim. John sen yetenekli bir şarkıcı ve bestecisin. John yetenekli bir şarkıcı ve bestecidir.)

Onaylamayı mekanik bir biçimde, ezbere yazmayın; yazarken sözcüklerin anlamlarını gerçekten düşünün. Bu arada yazdığınız şeyle ilgili herhangi bir direnç, kuşku hissedip hissetmediğinize ya da olumsuz bir şey düşünüp düşünmediğinize dikkat edin. Böyle bir şey uarsa (bu çok hafif de olsa), kağıdı çevirip arkasına olumsuz düşünceyi, onaylamanın neden doğru olamayacağını, neden, bir sonuç vermeyeceğini ya da her neyse onu yazın. (Örneğin: "Ben yetersiz bir insanım" "Çok yaşlıyım" "Bu yürümez.") Sonra yine onaylamayı yazmayı sürdürün.

Bitirdiğinizde, kağıdın arkasına bir göz atın. Eğer dürüst davranmışsanız, bu belirli konuda istediğiniz şeyi elde etmekten kendinizi neden alıkoyduğunuzu anlamış olacaksınız.

Bu nedeni aklınızda tutarak, bu olumsuz korkuları ya da inançları etkisiz hale getirmenize yardımcı olacak onaylamalar bularak onları yazın. Size daha etkili geliyorsa ilk onaylamaya sadık kalabilir ya da daha doğru olması için hafif bir değişiklik yapabilirsiniz.

Birkaç gün boyunca günde bir iki kez onaylamaları yazarak üzerlerinde çalışın. Bir kez olumsuz programınız üzerinde gerçekten düşündüğünüzü hissedince, bu programı yazmayı bırakın ve sadece onaylamaları yazmayı sürdürün.

Bu işlemle ilgili deneyimim şu ki, onayladığım şey birkaç gün, hatta bazen birkaç saat içinde gerçekleşir. Ve bu yöntem sayesinde kendi kalıplarımla ilgili çok değerli içgörüler kazandım.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla