Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2012, 12:50 AM   #47 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar



Temizleme Alıştırmaları

Eğer bir hedefi gerçekleştirme konusunda sorunla karşılaşırsanız ya da onu elde etmeye karşı içinizde bir direnç hissederseniz bu alıştırmayı deneyin."

1- Bir kağıt alıp üst kısmına, "İstediğimi elde edemiyorum; çünkü..." diye yazın; sonra bu cümleyi tamamlamak için aklınıza gelen düşünceleri sırayla kaydetmeye başlayın. Çok düşünmeden ve fazla da ciddiye almadan, çok anlamsız, aptalca ya da gülünç görünseler bile aklınıza gelen 20 ya da 30 şeyi çabucak yazın. Örnek olarak bir liste şöyle başlayabilir:

İstediğimi elde edemiyorum; çünkü...

Çok tembelim
Yeterince param yok
Öyle bir şey yok
Daha önce denedim ve bir sonuç alamadım
Annem, yapamayacağımı söyledi
İstemiyorum
Çok zor
Korkuyorum
Bu John 'un hoşuna gitmez
Böyle uğraşmak daha eğlenceli

ve benzerleri...

2- Aynı alıştırmayı siz de deneyin; ancak bu kez istediğiniz şeyi özellikle isimlendirin. Örn: "İyi bir iş bulamıyorum; çünkü ..." gibi. Ve sonra aklınıza gelen nedenleri sıralamaya başlayın.

Şimdi birkaç dakika sessizce oturarak listenize bakın ve yazdığınız düşüncelerden herhangi birinin size doğru gibi gelip gelmediğini... Herhangi bir biçimde ya da ölçüde onlara inanıp inanmadığınızı anlamaya çalışın. Yani, kendinize ve dünyanıza ne tür sınırlamalar koyduğunuzu görmeye çalışın.

3- Şimdi kendinizle, başkalarıyla, ilişkilerle, dünyayla, yaşamla ilgili düşünebileceğiniz en olumsuz yaklaşımların listesini çıkarın.

Yine, elinizde liste, sessizce oturup bu fikirlerin hangilerinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak sizin üzerinizde duygusal bir güce sahip olduğunu hissetmeye çalışın.

Eğer bu alıştırmaların herhangi bir noktasında duyguların ortaya çıktığını hissederseniz, bu duyguları tam bir ka-bullenişle ve tüm yoğunluğuyla yaşamaya çalışın. Birden aklınıza, dünyaya bakışınızı belirli bir biçimde programlayan, küçük yaşlarda yaşadığınız bir olay ya da ebeveyninizin veya öğretmenlerinizin sık sık söyledikleri bir şey gelebilir.

4- Bu sürecin tamamlandığını hissettiğinizde, özellikle, sahip olduğunuz bir ya da daha fazla olumsuz inançla temas kurabildiyseniz, listeyi yırtıp atın. Bu onların, yaşamınızda aslında ne kadar az bir güce sahip olmaları gerektiğini simgeler.

Sonra sessizce oturup gevşeyin ve sıkıcı, sınırlayıcı inançlarınızı, daha özgür kılıcı, yapıcı ve olumlu olanlarla değiştirecek bazı onaylamalarda bulunun.

İşte size birkaç temizleyici onaylama örneği:

Artık timi geçmişimden kurtuluyorum. Geçmiş görevini yapıp sona erdi ve ben artık özgürüm!

Şimdi tüm olumsuz, sınırlayıcı inançları terk ediyorum. Artık onların benim üzerimde hiçbir güçleri yok!

Artık hayatımdaki herkesi bağışlıyor ve serbest bırakıyorum. Hepimiz mutlu ve özgürüz.

Başkalarını hoşnut etmek için çabalamak zorunda değilim. Ben ne yaparsam yapayım doğal olarak sevilen ve beğenilen bir insanım.

Birikmiş tüm suçluluk duygularını, korkuları, kızgınlıkları, düş kırıklıklarını, kin ve kıskançlıkları salıveriyorum. Şimdi arınmış ve özgür durumdayım!

Kendimle ilgili tüm olumsuz imajlarım ve yaklaşımlarım artık yok oldu. Kendimi seviyor ve takdir ediyorum!

Kendimi bütünüyle ifade etmemi ve yaşamın tadını çıkarmamı engelleyen her şey artık yok oldu. Dünya yaşanacak güçel bir yer. Evren tüm ihtiyaçlarımızı daima karşılar.


__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla