Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2012, 11:42 PM   #43 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar



Onaylamaları Kullanma Yolları

Daha olumlu, yaratıcı bir görünüş kazanmak ve belirli hedeflerinize ulaşmak için güçlü ve etkili onaylamalar yapmanın çeşitli yolları vardır.

Unutmayın, onaylamada bulunurken kendinizi gevşemiş hissetmeniz önemlidir. Herhangi bir sonuç elde etmeye bağımlı olmayın. Yine unutmayın ki, siz zaten gereksinim duyduğunuz her şeysiniz; kaydettiğiniz her ilerleme aslında pastanın üzerine sürülen kremadan başka bir şey değildir.

Meditasyon sırasında

1- Onaylamaları, meditasyon yaparken ya da derinlemesine gevşerken, özellikle uyumadan hemen önce ve uyandıktan hemen sonra sessizce söyleyin.

Sözlü

1- Onaylamaları, gün boyunca her aklınıza gelişlerinde, özellikle araba kullanırken, ev işi ya da öteki alışılmış işleri yaparken alçak ya da yüksek sesle söyleyin.

2- Onaylamaları, aynada kendinize bakarken yüksek sesle söyleyin. Bu özellikle kendinize karşı saygı ve sevginizi geliştirecek onaylamalar için iyidir. Gözlerinizin tam içine bakıp güzelliğinizi, sevildiğinizi ve değerli olduğunuzu onaylayın. Eğer kendinizi rahatsız hissederseniz, bu engelleri tümüyle aşıp, kendinize baktığınızda her şeyinizle sevebilmeyi başarana dek dayanın. Bu süreç boyunca bazı duyguların yükseldiğini ve ortaya çıktığını görebilirsiniz.

3- Onaylamalarınızı bir kasete kaydedin ve onları evde ya da araba kullanırken v.s. dinleyin. İsminizi kullanarak onaylamaları birinci, ikinci ve üçüncü şahısta yapmaya çalışın. Örneğin, "Ben, Shakti daima, tam anlamıyla rahat ve kendi merkezimdeyim." "Shakti, sen daima, tam anlamıyla rahat ve kendi merkezindesin." "Shakti daima, tam anlamıyla rahat ve kendi merkezindedir."

Ya da kendinizin veya belirli bir durumun ideal görünümünü betimleyen üç-dört paragraflık küçük bir konuşmayı kaydedebilirsiniz. Bu da birinci, ikinci ve/veya üçüncü şahısta yapılabilir.

Yazılı

1- Belirli bir onaylama seçip onu birbiri ardına 10 ya da 20 kez yazın; sözcükleri yazarken anlamlarını da gerçekten düşünmelisiniz. Eğer yazarken daha iyi bir ifade biçimi bulursanız onaylamayı değiştirebilirsiniz de. Bu şimdiye dek bulduğum en güçlü tekniklerden biridir; üstelik yapılması da çok kolaydır. Dördüncü Bölüm'de bu tekniğe özel bir yer ayırdım.

2- Onaylamaları yazın ya da daktilo edin ve onları hep hatırlamak için evinizin değişik yerlerine veya iş yerinize yapıştırın. En iyi yerler, buzdolabının kapısı, telefonun yanı, aynanın kenarı, masanızın üstü, yatağınızın karşısındaki duvardır.

Başkalarıyla

1- Eğer sizin gibi onaylamalar üzerinde çalışmak isteyen bir arkadaşınız varsa, birlikte çok etkili onaylamalar yapabilirsiniz. Yüzyüze oturup birbirinizin gözlerine bakın ve sırayla birbirinize onaylamaları söyleyip onları kabullenin.

David: "Linda, sen güzel, sevgi dolu ve yaratıcı bir insansın."
Linda: "Evet, öyleyim!"

Bunu 10-15 kez aynı şekilde tekrarlayın, sonra rolleri değişin. Bu kez Linda David'e onaylamayı söylesin, David de kabullensin. Sonra onaylamayı birinci şahısta yapın:

David: "Ben, David, güzel, sevgi dolu ve yaratıcı bir insanım."
Linda: "Evet, kesinlikle öylesin."

Birkaç kez tekrar edin.

İlk başta biraz gülünç, hatta aptalca gelse bile, onaylamaları mutlaka içtenlikle ve anlamlarını gerçekten hissederek söylemelisiniz. Bu, başka bir insana sevginizi tam anlamıyla ifade etmek ve olumsuz kavramlarını olumluya dönüştürme konusunda onu gerçekten desteklemek için harika bir fırsattır.

Uygulamada kesin olarak kanıtlandığı için, bu süreci tamamladıktan sonra birlikte engin bir sevgi alanını deneyimleyeceğinizi garanti edebilirim.

2- Arkadaşınızdan, size onaylamaları sık sık teklifsiz bir biçimde söylemesini isteyin. Örneğin, eğer kendinizi daha kolayca ifade etmeyi öğrendiğinizi onaylamak istiyorsanız, yakın bir arkadaşınızdan size sık sık, "Jeannie, sen bu
günlerde kesinlikle çok rahat konuşuyor ve kendini açık bir biçimde ifade ediyorsun!" demesini isteyin.

Bunu karşılıklı olarak yapmayı bir oyun haline getirirseniz çok geçmeden yararını da görürsünüz. Bizler, arkadaşlarımızın bizimle ilgili söyledikleri iyi ya da kötü şeylere otomatikman çok fazla güç verme eğilimindeyizdir; zihnimiz başkalarının bizimle ilgili söyledikleri şeyleri kabullenme eğilimindedir. Bu yüzden, arkadaşlardan onaylamalar biçiminde güçlü, olumlu geri besleme almak gerçekten işe yarar.

3- Onaylamaları sohbetlerinize de katmaya başlayın. Kendiniz de dahil olmak üzere, daha olumlu bir halde görmek istediğiniz insanlar ve şeyler hakkında güçlü, olumlu ifadeler kullanın. Sadece günlük sohbetlerinizde bilinçli olarak daha olumlu konuşmaya başlamanın bile yaşamınızda nasıl çarpıcı değişimler yaratabileceğini görmek gerçekten şaşırtıcıdır.

Bir uyarı: Bu tekniği, kendinizi gerçek duygularınızı yalanlıyormuş gibi hissettiğinizde kullanmayın. Bunu, kendinizi keyifsiz, sinirli ve çok kötümser hissettiğinizde kullanmayın; yoksa bu size kendinizi bastırıyormuşsunuz gibi gelecektir. Onaylamaları, bilinçsiz konuşma kalıplarınızı ve onların temelini oluşturan varsayımlarınız ve beklentilerinizi değiştirmeye yardımcı olmaları için yapıcı bir yaklaşımla kullanmalısınız.

Şarkı ya da nağmeyle söyleyerek

1- Kendiniz için yaratmak istediğiniz realiteyi onaylayan şarkıları öğrenmek için özellikle çaba gösterin; sık sık onları dinleyin ve söyleyin. Mevcut bilincimizin büyük bir bölümü, sevdiğimiz kişiye umutsuzca bağımlı olduğumuzu, eğer o bizi terk ederse öleceğimizi, ona "sahip olamazsak" hayatın yaşamaya değmeyeceğini vb. içeren bir realite yaratan popüler müzik tarafından şekillendirilmiştir.

2- Üzerinde çalışmak istediğiniz onaylamaları kullanarak kendi şarkılarınızı ya da basit nağmelerinizi oluşturun.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla