Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2012, 11:21 PM   #42 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar



Dua


Dua etmek, bir şeyi "çağırmak", onun "yardımını ya da himayesini dilemek" demektir. Meditasyonda kullanılan dua, sahip olmak istediğiniz her türlü enerji ya da üstün niteliği onun vasıtasıyla talep edebileceğiniz bir tekniktir:

Gözlerinizi kapayıp derinlemesine gevşeyin. Sonra, topraklama ve enerjiyi akıtma ya da enerji merkezlerini açma veya sadece sığınağınıza çekilip bir süre derin bir biçimde gevşeme ve soluk alıp vermeyi içeren hazırlayıcı meditasyonlardan birini yapın.

Kendinizi gevşemiş ve enerji dolmuş hissedince, sessizce ama kesin ve açık bir biçimde, "Şimdi, sevgi denen üstün niteliğin ortaya çıkmasını istiyorum." deyin. Sevgi enerjisinin size gelmekte olduğunu ya da içinizde bir yerden ortaya çıktığını, sizi tamamen doldurduğunu ve sizden dışarı yayıldığını hissedin. Birkaç dakika bu hissi bütünüyle deney imleyin. Sonra, dilerseniz onu, imgeleme ve onaylama yoluyla belirli bir hedefe doğru yöneltin.


İstediğiniz ya da gereksindiğiniz herhangi bir üstün niteliği ya da enerjiyi talep etmek için duanın gücünü kullanabilirsiniz...

Sadece bu niteliğin şimdi size gelmekte olduğunu güçlü ve açık bir biçimde kendinize bildirin.

Dua gücünü kullanmanın başka bir harika yolu da arzuladığınız üstün niteliklere sahip belirli bir kişinin "özünü" çağırmaktır. Eğer Buda, İsa ya da Meryem Ana gibi bilge varlıklardan birine dua ediyorsanız, bu kişinin simgelediği, ayrıca her birimizin içinde yatan evrensel niteliklerin ortaya çıkmasını istiyorsunuz demektir. Örneğin, eğer içsel değişiminize yardımcı olması ve sizin vasıtanızla başkalarına yardım etmesi için İsa'yı yardıma çağırıyorsanız; sevgi, şefkat, bağışlayıcılık ve şifacılık gibi aslında içinizde varolan nitelikleri çok güçlü bir biçimde talep ediyorsunuz demektir.

Eğer öğretisine, bilgeliğine çok içtenlikle katılıp inandığınız, güvendiğiniz belirli bir üstad, rehber ya da kahraman varsa, ona özgü nitelikleri kendi içinizde de tezahür ettirme ihtiyacı duyduğunuzda, dua yoluyla bu varlığı çağırabilirsiniz.

Kazanmak istediğiniz özel bir beceri ya da yetenek varsa, bu tip meditasyon çok iyi sonuç verir. Örneğin, eğer müzik ya da resim konusunda çalışma yapıyorsanız, bu alanlarda özellikle hayranlık duyduğunuz büyük bir ustayı çağırın; onun size destek olduğunu ve yardım ettiğini hayal edin ve içinizden onun yaratıcı enerjisinin ve dehasının aktığını hissetmeye çalışın. Bu varlığın sahip olabileceği kişisel sorunları ve zayıflıkları dahil etmeye gerek yoktur; çünkü siz onu en yüksek yönleriyle çağırıyorsunuz. Bu meditasyonla çok şaşırtıcı sonuçlar elde edilebilir.

güç - sıcaklık

bilgelik - açıklık

huzur - zeka

sevecenlik - yaratıcılık

yumuşaklık - sifacılık gücü

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla