Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2012, 07:55 PM   #20 (permalink)
Lusid
Üsteğmen
 
Lusid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 204
Tesekkür: 263
179 Mesajinıza toplam 592 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Lusid is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Uykuda İngilizce Öğrenin - Mini Set -

Alıntı:
kutayhun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ingilizce öğrenmek isteyen arkadaşlar oturun ingilizce altyazılı ingilzice film ve dizi izleyin, anlamasanız da izleyin 3 4 ay sürekli izleyin, emin olun çok yardımcı olacaktır... okumak isteyenlere ayrıca basit ingilizcelerini yavaş yavaş geliştirecek ingilizce okuma parçaları gönderebilirim... kendi hazırladığım (kendi yazmadığım ama kelime tekrarına dayalı okuma parçaları) parçaları gönderebilirim.... tabi sebil diye başkalarına dağıtmamak şartı ile... herkese sevgiler.... lucid kusura bakma da eğer yaptığın çalışma bir haftada 300 kelime öğretseydi takdir ederdim.....
Arkadaşlar 10 kelimeyi deneyin, başarı oranınızı paylaşın, testte 7-10 doğru yapacağınızı düşünüyorum. Herkes 7-10 doğru çıkarırsa 100 kelimelik set hazırlayacağım.

Neden günde 10 kelime yaptım?
1 kelimeyi önerdiğim şekilde çalışmanız ortalama 5-10 dakikanızı alacaktır, soyut kelimeyi karikatür çizerek somut hale getiriyoruz. Böylece unutmamız zorlaşıyor. Hatta benim adım gibi bildiğim kelimeler var, unutamıyorum. Anında aklıma geliyor. Uykudu öğrenme yöntemini de kullandık. Böylece uyurken onlarca kez dinlemiş olacaksınız ve kalıcı hafızaya kaydedilecek.

@kutayhun
1 günde 100 kelime diye derste hazırlanır ancak kalıcı olmaz. Çünkü soyut 100 kelimeyi somut elle tutulur hale dönüştürmek en az 500 saatinizi alır ( 1 kelimeye 5dk ayırırsanız ). Yani 1 günde 100 kelime öğrenmek mümkün değil, üstün yetenekliyseniz ya da fotografik hafızanızı eğittiyseniz başka. 1 günde 100 kelime çalışırsınız, öğrendiğinizi düşünürsünüz ama kısa sürede yarısından fazlası aklınızdan uuçarrrr... Bu setin amacı 1 gecede 10 kelimeyi ve söylenişini kalıcı olarak öğretmek. İngilizce olsun, Türkçe olsun, Matematik, Coğrafya olsun kelimeleri, sayıları, formülleri "görsel" hale dönüştürme yöntemini her zaman kullanıyorum. Ve sadece bu şekilde öğrendiklerimi unutmuyorum. Önceden izlediğiniz filmi düşündüğüzde akla ilk olarak kelimeler mi gelir görüntü, ses, duygular mı?

Günde 10 kelimeyi küçümsemeyin, her kelimeyi somut bir varlığa dönüştürmeye çalıştım. Bu teknikle 100 günde 1000 kelime öğrenebiliriz... 1000 kelime, 1000 kelime... Süper bence, daha hızlı öğrenirim diyene de gülerim. Acele giden ecele gider Siz haftada 300 kelime öğrenip aylar sonra hatırlayabiliyorsanız çok iyi.

Amacım tartışmak değil, hiç sorun değil. Seti hazırlamak birkaç günümü aldı zaten. 10 kelimeyi kalıcı olarak öğretemiyorsa konuyu silin lütfen. İnsanlar boşuna indirip zaman kaybetmesin. Ben bu yöntemle 100 günde 1000 kelime de öğrenileceğine inanıyorum ve kendim uygulayacağım. Sadece sizin de yararlanmanızı istedim.

"Duyduklarımı unutuyorum, gördüklerimi hatırlıyorum, uyguladıklarımı ise; ANLIYORUM...!" Bu yöntemle de kelimeyi göreceksiniz, kelimeyi yaşayacaksınız ve unutmayacaksınız.

Sevgiler

Lusid isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla