Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2012, 11:45 PM   #4 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Reddedilme Korkunuzu Aşmak!

Eğer reddedilmekten korkuyorsanız, şöyle düşünceleriniz olabilir: “Değerim tamamen insanların beni kabul etmesine ve onaylamasına bağlı. Eğer insanlar beni onaylamazlarsa, tamamen yıkılacağım ve çok kötü hissedeceğim çünkü bu değersiz olduğum anlamına gelecek. Eğer bir kişi beni reddediyorsa, bu tüm hayatım boyunca reddedileceğim anlamına gelir.”

Bu tarz düşünceyle gelen olumsuz duygulardan öylesine yorgun düşeriz ki, bu düşünce sürecinin gerçekleri çarpıttığını bile göremeyiz.

Eğer insanlara yaklaşmayı sürdürürseniz, reddedilmenin sosyal hayatın bir parçası olduğunu görürsünüz. Bu sizin diğerlerinden daha fazla kusurlu bir insan olduğunuz anlamına gelmez.

İnsanların bizi reddedip reddetmemelerini kontrol edemeyecek olsak da, reddedilmeye verdiğimiz tepkileri değiştirebiliriz. Reddedildiğimizde kendimizi suçlamak zorunda değiliz. Ya da reddedilme ihtimalimiz olduğu için diğer insanlarla etkileşime geçmeyi bırakmak.

Diğerleriyle iletişime kurmaktan vazgeçtiğimizde, biz sadece acıdan ve rahatsızlık duygusundan uzaklaşmış olmuyoruz aynı zamanda diğer insanların bize sunabilecekleri potansiyel sıcaklık, rahatlık, eğlence ve heyecan gibi duygulardan da mahrum kalıyoruz.

Eğer kendinizi bir insanın size “hayır” diyeceği bir konuma sokmamak için uğraşıyorsanız, hiçbir zaman “evet” denecek konumda olamayacağınızı da unutmayın.

İnsanlarla daha çok etkileşim kurduğunuzda, bazı insanların sizi reddetme ihtimali artacaktır. Ancak bu riski göze alarak aynı zamanda sizi kabul edecek insanların sayısını da artırmış olacaksınız.

Sizi gerçekten tek kabul etmesi gereken kişi ise sizsiniz!


Yazan: Royane Real
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla