Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2012, 11:44 PM   #3 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Reddedilme Korkunuzu Aşmak!

Reddedilme ihtimalini ve sıklığını azaltmanın yollarından biri de ilişkilerinizin yavaş yavaş gelişmesine izin vermektir. Küçük adımlar atın. İlişkileriniz yavaş yavaş gelişirken yine diğer insana yaklaşmak için çaba göstermek zorundasınız ancak bu kez çabalarınız daha sıradan ve ılımlı olacaktır.

Arkadaş olmak istediğiniz insanla konuşurken vücut diline ve yüzündeki ifadelere dikkat edin. Cesaret verici gülümseler ve baş sallamaları mı alıyorsunuz? Bu kişinin vücudu kapalı bir duruş mu sergiliyor? Diyaloga devam etmek için isteklilik gözlemliyor musunuz?

Eğer diğer insan sizin arkadaşlığınızdan keyif alıyor gibi görünüyorsa ve konuşmaya devam etmek için isteklilik gösteriyorsa, muhtemelen arkadaşlığınızı daha ileri götürmek için getireceğiniz önerilere de açık olacaktır.

Bu korkutucu gelebilir ancak reddedilme korkusunu aşmanın en iyi yollarından biri de kendinizi sürekli reddedileceğiniz durumlara sokmaktır. Bu strateji özellikle utangaçlığı tedavi etmede bazı terapistler tarafından kullanılır.

Eğer sizi tedirgin eden durumlarla düzenli olarak yüzleşiyorsanız, anksiyeteniz gün geçtikçe azalabilir. Ancak bu yolda ilerlerken size olumsuz ve kendinize saldıran düşünceleriniz yerine nasıl yeni düşünce yolları koyacağınızı gösteren bir terapiste ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kendinize sorunlarınızla yüzleşebileceğinizi kanıtladığınızda, korkular üzerinizdeki etkilerini kaybedeceklerdir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla