Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-11-2011, 08:35 PM   #5 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Geçmişimizden tamamen nasıl özgürleşebiliriz?

Aşkolsun lavinya burda bir sürü arkadaşın var dertleşmiyor muyuz? Anlatınca hafifleyelim, uçup gitsin problemler.

Aklıma bir egzersiz geldi.

Ayna egzersizi duymuşsundur. Yalnız hissediyorsun ya kendini en yalnız zamanlarında bile sen vardın senin yanında. Bu cümlem karışık gelmiş olabilir. Şöyle açıklayayım: Aynanın karşısına geç ve kendinle konuş geçmişte yaşananlar için aynı bir arkadaşını teselli edermiş gibi yap. Artık işlerin iyi gideceğini söyle. Kendi hataların için, kendini boş yere üzdüğün zamanlar için özür dile. Bu şekilde kendini olduğun gibi kabul et. Kendini sevdiğini söyle. Sonra kendinde beğendiğin şeyleri söyle. Ne olursa gözlerin, gülüşün, bakışların, yüzün, ellerin... vs. Senin en yakın dostun sensin. Herşeyden çok sen sana lazımsın. Kendinle barışık ol.(Canım sıkıldığında ve konuşacak kimse bulamadığımda kendi kendimi teselli edebilirim. Yalnızsam bunu ben istediğim için o zaman diliminde öyledir. Kendimi çekmişimdir insanlardan. Klasik yengeç burçlarının içine kapandığı yalnız kalma ihtiyacı hissettiği dönemler olabilir. Hemen kabuklarına çekilmeyi tercih ederler. Bir yandan da biri gelip bizi buradan çıkarsa diye beklerler. :) ) Bu çalışma bence telkinleri sesli hale getirilmiş haline benzer. Bazen bazı şeyleri duymak iyidir.

Bu egzersizin bir benzeri Aykut Oğut'un kitabında Ego ile konuşma egzersiziydi. O da egoyla imgeleme yaparak konuşuyordun. Egonu küçük bir çocuk gibi karşına alarak teselli ediyordun.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla