Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-11-2011, 10:04 PM   #7 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Artık Ezik Değil Kendine Güvenen Biri Olmak İstiyorum ...

Bence ezik diye bir kavram yoktur. Son zamanlarda ünlenen bir kavram. Kurban ve zorbalar vardır aslında. Eğitim bilimlerinde öğretmenlere böyle öğretilir öğreniler arasında yaşanan çatışmalardaki karakterler.

Kurban rolü de zorba rolü de herkesin üstlenebileceği rollerdir. Zaman zaman kurban rolündeki biri patlama yaşayıp zorba rolüne bürünebilir. İşin aslı yapılması gereken şudur.

Davranışlarda ölçüyü kaçırmamak dengeyi kurabildiğiniz zaman ikisi de olmak zorunda değiliz.

Sizi rahatsız eden davranışları kendinizden emin bir ifade ile karşınızdakine iletin. Kendimden örnek vereyim. Oldum olası el şakalarını sevmem. Hele gelip kafaya falan vururlar. Ben böyle bir davranışla karşı karşıya kaldığım zaman karşımdakine direk bunun beni rahatsız ettiğini söylerim. Şu şekilde:

Ben bu tür şakalardan hoşlanmam.
Bana bu şekilde davranmazsan sevinirim.

gibi çok da kullandığım ifadelerdir. Hala bu yaşa geldim(24) hala yapmaya kalkan olursa aynı tepkiyi veririm. Sessiz kalmam, kalamam.

Sevgili ac_milan_ac arkadaşım sen bu sorunların üzerinden gelebilirsin. Kendini sen nasıl görüyorsun? Kendini nasıl görüyorsan öyle olursun. Ezik görüyorsan ezik olursun. Kendine olan güvenini arttırmaya çalış. Rahatsızlıklarını ve düşüncelerini ifade etmekten çekinme. Daha iyi davranışları hakediyorsun.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla