Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-10-2011, 08:16 PM   #4 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Ben öğretmen olmak istiyorum ama.. :((

Merhabalar,

Hayalinden vazgeçersen ileride daha çok pişman olursun öncelikle bunu söyleyeyim. Daha yolun başındayken yolu tamamladığında nereye gidip yemek yesem diye düşünme. O yolu kendi istediğin şekilde belirle, ilerle ve ondan sonra nerede yemek yiyeceğini düşün. Yoksa ya kaybolursun ya da daha fazla yorulur ve zaman kaybedersin.

2. si atanmayı o kadar çok düşünüyorsan her meslekte atama sorunu olduğunu bilmelisin. Yani eğitim değil de İİBf mezunu da olsan atama sorunu yaşayabilirsin.

Amacın sadece üniversiteyi bitirip iş bulmaksa buna göre araştırma yapabilirsin tabii ki. Ama ben istediğim işi yapmak istiyorum diyorsan başarmak için kendini adaman gerekiyor.

Şu bir gerçek ki Kpss'den iyi puan alamadıktan sonra atanmak zor. O nedenle herkes çalışıyor. Sen de çalışıcaksın. Başaranlar senden çok mu zeki? Hiç sanmıyorum.

Hııı bu arada 4 sene sonra mezun olacak binlerce öğretmen adayı da senin endişelerini taşıyor olacak. Hatta okumaktan vazgeçip başka bir bölüm seçtiğinde seninle birlikte 4 sene sonra mezun olacak diğer binlerce kişi de aynı endişeleri taşıyor olacak. Düz mantıkla bakarsan bu durumda hem atanamama sorunu hem de mutsuzluk yaşayacaksın.

Sana bir öneri daha. Örgün eğitim alırken 3. sınıfa geçtiğinde dilersen açık öğretimden istediğin bir bölüme sınavsız kayıt yaptırabilirsin. Yani böyle bir avantaja bile sahip olabilecekken 2 yıllık bir bölüme mi girsem diye düşünmeni anlayamadım. Kaldı ki çift anadal da yapabilirsin üniversitede.

Olumsuzluklara fazla takılmak çok engelleyicidir. Sen önüne bak, neler kazanacağına odaklan ve elinden geleni yap.

Başarılar dilerim.

Sevgiler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla