Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-06-2011, 12:24 AM   #4 (permalink)
comte
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Affirmasyon(Olumlama) yanında Afformasyonu da kullanalım.


Farklı bir metodmuş.Soru yöntemiyle bilinçaltının dikkati başka bir yöne dağıtılıyor.Uygulamakta fayda var.

Olumlamalar genelde dirençle karşılaşır.Direncin altında da kabullenememek vardır.Yani bir şeyi kabullenmeyiz ve direnç oluşur.Olumlama yaptığımızda zaten kabullenemediğimiz bir şey için dirençle karşılaşmamız da normal.

Diğer bir yöntem daha var.Olumsuzlama.

Olumlamaya geçmeden önce duyguyu nötrlememizde fayda var.Bunun için de olumsuzlama yapıp durumu önce kabul etmek yani olumsuzlama yapmamız gerekiyor.

Sonrasında olumlamalar daha etkili olacaktır.Hatta bir müddet olumsuzlama yaptığımızda duygu nötrleşip sorun ortadan kalkacaktır.


Örneğin

İnsanların içinde rahat olamamakla ilgili bir sorun olsun.Direkt olumlama yapıp ben insanların içinde çok rahatım dediğimizde direnç iyice artar ve kaygı oluşur.İlk insan içindeki durumumuzda direnç ortaya çıkar ve kaygılarla birlikte yoğun bir duygu durumu yaşarız.

Çünkü insanların yanında rahat değdik ve sorun da bu.Ama rahatım dedik ve ve zaten olan direnci güçlendirdik.Bilinçaltı da rahat olmadığımızı ıspatlamak üzere harekete geçti ve ilk durumda bize bunu ıspat etti.

Öyleyse öncelikle yapmamız gereken,zaten olan bir şeye kendimizi kandırarak anlamsız bir yere direnmek yerine, durumu kabullenmek ve olumsuzlama yapmaktır.

İnsanların içinde rahat değilim.Kendimi huzursuz ve gergin hissediyorum.Hata yapıp rezil olmaktan, istemediğim bir şey yapmaktan korkuyorum.Bundan dolayı da ayrıca suçluluk ve değersizlik hissediyorum....

Böyle bir açıklama durumu kabul etmemizin yanında, sorunumuzun detaylıca açıklanması ve ifade edilmesi anlamına geldiği için, hem bilinçli hem bilinçaltı düzeyde bir eşitlik sağlanacak.Ve ona ait olan tıkanık enerji yavaş yavaş açılmaya ve dağılmaya başlayacaktır.

EFT yaparken noktalara vurmanın haricinde, o sorunu ifade etmenin de oldukça etkisi var.Burada da olumsuzlama yaparak yani durumu kabullenip ifade ederek bastırılan enerjinin tekrar ortaya çıkması sağlanmış olacak ve rahatlamaya başlayacağız.

Bir sorunu çözmek istiyorsak önce o sorunu kabul etmemiz gerekiyor.Sonra ifade etmemiz gerekiyor.

Bunun için olumsuzlama da oldukça etkili bir yöntem.İlgilenenler deneyebilir.
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla