Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-03-2011, 01:23 AM   #55 (permalink)
cixili
Teğmen
 
cixili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2011
Mesajlar: 32
Tesekkür: 16
26 Mesajinıza toplam 85 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cixili is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Olumsuz içerikli müzik yazmayın bilinçaltımızı kirletmeyin kampanyası

sektör bu yönde para kazandığı için söz yazarı da buna yükleniyor. sadece müzik değil televizyon piyasası da böyle. hep acıklı diziler var meydan da. bir küçük kadınlar vardı misak 4 sene çileden çileye koştular. neyse müzik olayına gelince insanımız kavuşamamyı çile çekmeyi aşk ve sevgi sayıyor. filmlerde izledikleri acıtasyonlu sahneleri kendi hayatlarında yaşarlarsa aşkı yaşamış olcaklarını sanıyolar. aslında bu kafalara yerleştiriliyor. ne verirsen onu hayatlarına sokuyolar. 90 larda izlediğimiz hatta 60-70 lerde yelişçamda olan zengin kız fakir çocuk edebiyatı hala varoşlarda sürüyor. askerden biliyorum. bakınız adını feriha koydum reyting yapıyor. doğulu diziler reyting yapıyor.

müzik sektöründe de sagopadan tutunda rockçılara arabeskçilere kadar en ünlü isimler bu acıtasyonun içinde para için varlar. manga hafta sonu 2 saat konser vermek için bir bardan 20 bin lira alıyor. 2 saatte 20 bin lira kazanan etrafından kızlar olan belirli doygunluğa gelmiş adamların bu kadar derdi olması ancak akıl sağlığı ile açıklanabilir. arkadaş sagopa dinleyen adam ra gider diyor. ben dinlemedim ama bu kadar vahimse bu adam bundan para kazanıyorsa bir sorun vardır. herşeye karşı olan düzene karşı olan ezilmişliğe karşı olan kapatalizme paraya karşı olan rapçiler paranın içinde yüzüyor. en iyi örnekleri ABD de görüyoruz.

alayı yalan. bütün sıkıntılar içinde kurulan ayrı bir dünyada bu tarz şarkıcılar krallıklarını kurmuşlar. rockçılara bakın kurudukları bu krallığın içinde yandım bittim küm oldum derken, paparazilerde gülerek poz veriyolar. aşk acısından bahseden adamlar aldatmanın kralından tek gecelik aşklardan bahsediyor.

neyse uzatmayım. son birşey söyleyim. bir zamanlar okan bayülgene seda sayan çıktı. seyircilerden biri sedaya ' sizin programlarınızdan skıldık yapmayın artık ' dedi. seda da ' çocouklar anneleriniz izlemezse zaten yayından kaldırılar. para kazanmayan bir programın tv de işi ne. siz hayrına bir program gördünüz mü tv de? ' dedi.

kafanızı acıtasyonlu şarkılarla dolduranlar gerçek yaşamda aşklarını da böyle yaşayıp sonra mutsuz oluyorum diyenler. körle yatan şaşı kalkar hesabı.

mutlu kalın, hayat anı yaşamaktır. ona küfrederek değil mutlu hale getirerek yaşayın. küfretmek kolay , değiştirmek zordur.
__________________
Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde,
sakın vazgeçme!
Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.

Mevlana
cixili isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla