Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-03-2011, 01:56 PM   #32 (permalink)
comte
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bu siteye üye olanları ruh hastası ilan etmişler....!

Duyulmayan bilinmeyen ve net bir şekilde ortada olmayan şeylere genelde karanlık oda olarak bakılır.Bunlarla ilgilenen kişilere hasta ya da şarlatan benzetmesi yapılır.Sadece duyularla algılanan şeylere güvenilir inanılır.

Fakat nedense, bu insanlar da bu konulara bir taraftan uzak duramaz.Psikoloğa gider, psikiyatriste gider.İlaç alır kullanır ve bedenindeki hücrelerde nasıl bir değişiklik yaptığını bilemez.Ama sonuçlarına göre ya da sonuçlarını görmeden inanır. Meleklere, şeytana Allah'a inanır.Fakat bunları da görmez ve hiç bir zaman varlığını kanıtlayamaz bile.Ama inanır.Şeytanın vesvese verdiğini, meleklerin sevap günah yazdığını görmese de inanır.

Telkinlerin etkisini görerek hayatında değişiklik yaptığını söyleyen binlerce kişi var.O kadar da basit bir işlem aslında.Kulakla duyulmayan bir şeyin içinde başka bir ses var.Bunda gizemli tılsımlı bir şey yok bile.Olan ortada.

Bu kişiler aynı zamanda, reklamlardan örnek verirler.İşte şu reklamda şu filimde içinde bir şey varmış izleyince şöyle oluyormuş diye.İşte o şey telkinlerin içinde ses olarak var.

Şimdi, bu arkadaşlar, acaba sıkıntısız, başarılı, dört dörtlük, her şeyi bilen bedenini hatta kendini çözmüş insanlar mı.Ruhları sağlam mı.

Peki ruh hastası deniliyor ya.Ruh nedir.Ruh saçma bişeydir onlara göre bu mantıkla.Ruh diye bir şey yoktur.Ruh kavramını açıklayabilirler mi.Ruh hastalanır mı.Yoksa bedenden mi ibaretiz.Hastalanan beden mi.Böyle mi düşünüyorlar.Düşünce var mı diye sormak lazım.Düşünce nedir.Düşünce diye bir şey var mı. Varlığını nasıl kanıtlayabilirler.Beyin su ve etten oluşan bir organ.Zihin neresi ve ruh ya da düşünce beyinde nerede ve nasıl duruyor.Duruyor mu ?

Bu sorulardan birine cevap verebileceklerse, ruh hastası diye nitelendirdikleri bizler evet ruh hastasıyız.Hatta deliyiz.Normal değiliz :)

Bu arada, normallik tanımını da yapabilirlerse sevinirim.Çünkü bilim bunun tanımını bile yapamamıştır.O yüzden biz mi normal değiliz ya da normaliz, yoksa siz mi anormalsiniz :) Buna cehalet desek olur mu.
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla