Konu: Aydınlık
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2011, 04:20 PM   #3 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Aydınlık

Niye mi?

Karşılıksız sevmeyi beceremiyoruz ki... Ne kadar sevdim, öldüm, bitiyorum desek de bazı duygular çok içlerde gizli kalıyor. Kendi kendimizi tanıyamıyoruz. Diyoruz ki ben onu her şeye rağmen sevdim ama o böyle yaptı, şöyle yapmadı... Bu ne demek ya? Bunu biz karşılıksız sevmek sanıyoruz. Birine katlanmayı karşılıksız sevgi olarak adlandırıyoruz.

Hiç kimsenin, kullandığımız eşyaların bile sahibi değiliz dediğin gibi. Öncelikle bunun farkında olmamız lazım. Genellikle unutulan bu.

Bir de karıştırılan bir şey daha var. O da bağımlılığın bağlılık sanılması. Birine sıkı sıkıya bağlanıp kendimizi güvende ve huzurlu hissettiğimizde sadakatimizin bile bağımlılıktan hatta korkaklığımızdan kaynaklandığını göremediğimizi düşünüyorum.

Genellikle bu tür ilişkilerin sebebi yoğun bir yalnızlık korkusu ve özgüven eksikliğidir. Yalnızlık korkusu ve özgüven eksikliği zaten birbiriyle bağlantılı ve başka negatif düşünceleri de kendisiyle beraber besleyip büyütür. Düşünceler hastalıklı olduğu için sevgiler de hastalıklı bir hal alıyor belki de. Oradan oraya sıçrıyor.

Sahiplenilmeme olarak adlandıran şeyin sebebi de yine özgüven eksikliğidir bana göre. Kendine inanan, kendine bakabilecek durumda ve güçte olduğunu düşünen, hayatını koruyabileceğini bilen bir insan neden başkalarının arkasına saklanmaya ve sahiplenilmeye ihtiyaç duysun ki?

Aslında bahsettiğin şeylerin tamamında zora dayalı bir şey söz konusu. Maalesef özellikle bağımlı kişiliklerin farkına varamadıkları halde kendi kendilerine verdikleri bir ceza değil resmen eziyet etme söz konusu. Örneklerine gazetelerden, televizyonlardan binlerce kere şahit olduğumuz feci durumlara neden katlanılıyor? Bunları karşılıksız sevgi olarak adlandırabilir miyiz?

Her şeyi bir tarafa bırakalım, saf bir sevgide başka bir duyguya yer yoktur. Beni korusun, bana baksın, beni sahiplensin, bana sadık olsun, vs. vs. bunların hiçbiri yoktur. Seven her şekilde sever zaten.

Ayyyy çok konuştum Bluepebbles. Haftalarca konuşsak da bitiremeyiz biz bu konuyu. Yazdıkça yazasım geliyor yahu.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla