Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2011, 04:44 PM   #5 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bilim Dili Türkçe Yazım Dili Türkçe

Dil konusu hassas bir konu gerçekten. Her şeyden önemlisi kendimizi net ve doğru şekilde ifade edebilmemiz ve ağzımızdan çıkan kelimelerin söylemek istediğimiz şekilde anlaşılabilmesi için dile hakim olmak ve geliştirmek çok önemli. Günümüzde İngilizceye verdiğimiz önemi Türkçe'ye vermediğimiz de kesin. Hiç kullanmayacağımız bir meslekte bile Toefl, Kpds, Üds vs. şartları aranmasından da belli. Önce bak bakalım Türkçe'yi ne kadar iyi konuşuyor.

"Kendi ana dilini tam olarak bilmeyen, başka bir dil de öğrenemez." sözünü çok beğeniyorum. Elbette kendimizi geliştirmek adına yeni bir dil hatta yeni diller öğrenmeliyiz. Ancak önce can sonra canan da demişler. Biz daha dilimize hakim olamadan ilkokuldan itibaren bir yabancı dil furyasına kapılıp gidiyoruz.

Dolayısıyla bu şekilde yetişen bir nesilden de ne kadar iyi bir sonuç alınabilir bilmiyorum. Kaldı ki bir çok insan da kendini geliştirmek için değil, sadece iyi bir işe girmek için ya da dil tazminatı almak için öğreniyor. Buna ben de dahilim. Çevremdeki birçok arkadaşımda da bunu görüyorum. Aslında çevrem için tamamı demek geliyor içimden ancak hobi olarak öğrenen binlerce insana haksızlık olur.

Bilim dili konusuna gelince bu tür çalışmalar yapılıyor mu bilemiyorum ancak bilimsel bir kavramın Türkçe karşılığının olması çok önemli bir şey. Buna özellikle İktisat çalışırken ihtiyaç duyuyorum. Bir ara İktisat'ın farklı bir dil olduğunu ve bilmediğim bir dili öğrenmeye çalıştığımı düşünüyordum. Zamanla çalışa çalışa çözmeye başladım. Kavramlar o kadar yabancı ki açıklamasını anlasanız bile unutuyorsunuz.

İnsan anlamadığı bir şeyi nasıl öğrenebilir ve yaratıcılığını bu şekilde nasıl geliştirebilir ki? Çok doğru bir yazı.

Teşekkür ederim.

Sevgiler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla