|   Cevap: çekirdek inanç değiştirme 
  1-NLP de yeniden çerçevele yöntemini deneyebilirsin. (bu  yöntemle uzun süreli ik  önemli  alışkanlığımı  değiştirmiştim.)2-Affetme  ki bu  çok önemli  ve zor. ama  bunu  da  imajinasyonla  yapmak  en iyisidir. Beyin  hayalle  gerçeği  ayıramadığı  için  tamamen gevşemiş durumda ve  gözünde  resimlerle  canlandırarak yapabilirsin.
 Düşünce gücüyle  Tedavi Louisa Hay 'dan iki  alındı  yapıyorum . uygulamak daha kolay olur.
 1-  Kendinizi  beş ya da  altı  yaşında  küçük  bir  çocuk olarak  imgeleyin. Küçük çocuğun  gözlerinin derinliğine  bakın.   Gözlerindeki özlemi görün.  Bu  çocuk sizden tek bir şey istiyor. Sevgi. Kollarınızı  açıp  çocuğu kucaklayın. Sevgiyle, şefkatle sarılın.  Onu ne  kadar  sevdiğinizi,  ne  kadar  değer verdiğinizi  söyleyin.  Çocuğun her şeyine  hayranlık duyun ve öğrenirken hata yapmanın doğal olduğunu  söyleyin.  Ne  olursa olsun, hep onun yanında  olacağınıza  söz verin. Şimdi  de  bu  çocuğu küçültün, küçültün,  kalbinize  sığacak ölçüye  gelene kadar. Çocuğu kalbinize  yerleştirin.  Öyle ki,  eğilip ona  her bakışınızda, küçük yüzünün size  çevrilmiş  olduğunu görebilirsini ve  ona istediği  kadar  sevgi verebilirsiniz.
 Şimdi  annenizi  dört beş yaşlarında  küçük bir  kız  olarak  imgeleyin, korku dolu,  sevgiye  ihtiyaç duyan ama  nereden  bulacağını  bilemeyen küçük bir  kız. Kollarınızı  açarak ona  sarılın. Onu ne kadar sevdiğinizi  ve önem verdiğinizi  söyleyin.  Ona ne olursa  olsun, size  güvenebileceğine  söz verin.  Küçük kız  kendini  güvende  hissedip rahatladığında,  onu da  küçülterek  kalbinize  sığacak boya getirin ve  yüreğinizde  kendi  küçük çocuğunuzun  yanına  koyun.  Onlar da  birbirlerine  sevgi dolu yaklaşsınlar.
 Şimdi  babanızı  üç dört yaşında  küçük bir  oğlan çocuğu  olarak imgeleyin. Korku dolu,  ağlayan ve  sevgiye  ihtiyaç duyan  bir çocuk.  Kime  sığınacağını bilmeden  gözlerinden yaşlar   süzülen küçük yüzü görün.  Artık korku dolu küçük  çocukları  rahatlatmada  ustasınız.  Kollarınızı  açarak  bu  titreyen  küçük  bedene  sarılın. Onu rahatlatın.  Kulağına  yumuşak sesle  bir  ninni  mırıldanın. Onu  ne kadar sevdiğinizi  hissetsin. Hep  yanında  olacağınıza  güvensin.
 Gözyaşları  kuruduğunda,  küçük  bedenindeki  sevgiyi ve  rahatlamayı  hissedin. Onu  kalbinize sığacak  kadar  küçük  hale  getirin.  Kalbinizdeki  üç  küçük  çocuk   birbirlerini  çok  sevsinler. Siz de   üçünü birden sevin.
 *******
 Yüreğinizde  o  kadar  çok  sevgi  var ki, tüm gezegeni iyileştirmeye  yeter.  Ama  şimdilik bu  sevgiyi  kendi  iyileşmeniz için  kullanalım.  Kalp merkezindeki  sıcaklığın, yumuşaklığın, şefkatin arttığını  hissedin. Bırakın  bu  duygu,   kendiniz  hakkındaki düşünce  ve  sözlerinizi  değiştirmeye başlasın.
 2-  Kırgınlıklarımızı  yok  etmek için  daima  etkili  olmuş eski  bir  Emmet Fox  alıştırması var.  Fox  sessizce  oturmanızı,  gözlerinizi  kapamanızı,  zihninizi  ve bedeninizi  gevşetmenizi  salık veriyor. Sonra  da  karartılmış bir  tiyatroda, küçük bir  sahnenin önünde  oturduğunuzu  zihninizde canlandırın.   En çok  kırgınlık  duyduğunuz  kişiyi  sahneye  koyun. Geçmişte,  şu anda,  yaşayan veya  ölmüş bir  kişi olabilir. Bu  kişiyi  net  bir  şekilde  görebildiğiniz  anda, onu  istediği  şeyleri gerçekleştirmiş, mutluluktan yüzü  gülen biri olarak  hayal edin.
 
 
 Bu  kişi  size  mutlulukla  gülümsesin ve  bu  görüntüyü  birkaç  dakika  sürdürün, sonra  bırakın kaybolsun. Bu  çalışmaya  ben de  bir  şey  eklemek istiyorum.  O kişi  sahneyi  terk ettikten sonra  siz  sahnede  yerinizi  alın. Kendinizi  de  iyi  şeyler olmuş, istekleriniz gerçekleşmiş  olarak halay  edin. Yüzünüze  mutlu  bir gülümseme  yayılmış olsun. Evrende  her şey  bol miktarda  var. Bu bolluktan hepimiz  yararlanabiliriz.
 
 **********
 Bir de  bunu  bilinç boyutunda deneyebilirsin.  aşağılanma  ve ciddiye  alınmamanın  ifadelerini  değiştirip  her  gün  aklına  geldikçe
 
 "Kendimi  seviyorum , kabul ediyorum, onaylıyorum, ben değerliyim" olumlamasını  kullanabilirsin en az 21 gün  sık sık  tekrarlarsan  çok şeyin  değiştiğini  göreceksin .çekirdek  inançlar  dirençlidir  . ama sen  daha  iddialı  ol:)))
 
 hiç  bir  şey  imkansız değil . kolay gelsin.
 
 |