Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2011, 07:34 PM   #22 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kendi Kendine Hipnoz Kitabından Alıntılar

ETRAFINIZDAKİLERİN DESTEĞİNİ ALMAK

Olumlu değişmeyi etkileyen bir diğer önemli faktör de ailenizden ve arkadaşlarınızdan alacağınız desteğin türü olabilir. Eğer insanlar sizin olumlu yönde değişme çabalarınızı cesaretlendirir ve takviye ederse bu yol kolaylaşır. Fakat, bazen değişim lehinize olsa da etrafınızdakilerden ilk olarak olumsuz bir tepki gelebilir. Örneğin, geçmişte pısırık biriyseniz ve birdenbire kendi istek veihtiyaçlarınızı açıklama konusunda daha atılgan biri haline gelmeye başlamışsanız, hoşnutsuzlukla karşılaşabilirsiniz. Eğer kendinizi böyle bir durumda bulursanız, umudunuz kırılmasın. Tıpkı sizin değişime alışmak için zamana ihtiyacınız olduğu gibi yakınlarınızın da buna uyum sağlamak için zamana ihtiyaçları vardır.

GÜNLÜK TUTMAK

Terapetik faaliyetlerinizi takip etmek ve kayıtlarını tutmak planlanmış faaliyet programınızda ilerlemenizi sağlayacaktır. Kendi üzerinizde çalışmaya devam ettikçe nasıl olumlu bir yönde ilerlediğinizin kaydını tutmak da faydalı olabilir. Örneğin, eğer amacınız daha rahat bir insan olmaksa, günlüğünüzde geçmişte olduğundan daha sakin bir şekilde ele aldığınız olayları, durumları yazabilirsiniz. Bu şekilde çabanızın faydalı etkilerini yazmak sizi cesaretlendirecek ve yaptığınız şeye olan inancınızı artıracaktır ister kendi başına veya isterse başka bir terapiye yardımcı olarak kullanılsın; hipnoterapi veya kendi kendine hipnoz,'insanlara şu veya bu şekilde yardımcı olur. Fakul, onun işlemesi için sizin çalışmanız gerekmektedir. En iyi sonuçlar, iyi motivasyonlu ve işleri daha iyi yapma konusunda kararlı kişiler tarafından alınmaktadır.

Hayattaki ciddi ölçüde emek verdiğiniz her şey gibi, terapiye olan istek de çok güçlü mahsuller verebilir. Bu elinizdedir. Yapmanız gereken tek şey, kontrolü elinize almaya karar vermenizdir. Fark yaratabilirsiniz. Bu kitap tamamen yeni bir hayatın başlangıcı olabilir. Değişimi yaratmak sizin elinizdedir. Goethe'nin de dediği gibi: "Yapabileceğiniz veya hayal edebileceğiniz her şeye başlayabilirsiniz. Cesaretin dehası, gücü ve büyüsü vardır. Şimdi başlayın." Daha iyisini hak ettiğinizi bilin ve bunun için uğraşın.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla