Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-12-2010, 11:11 AM   #10 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: Hedefimi nasıl seçmeliyim?

henüz cevap yazılmamış daha bilgili kişiler tarafından ama ben naçizane fikrimi belirteyim. gıda teknikeriyim. alanımda iş bulamamam nedeniyle 2 sene öncesine kadar dışticret bölümüne (2 yıllık) kayıt yaptıdım ama -sırf çalışıp para kazanacagım bir iş bulabilmek umuduyla- yani ayrıntılı incelememiştim bölümü. kaba taslak bilgiye sahiptım. dıştıcaret mezunu nerde çalışır belki dışarı satış yapan şirketlerin dışticaret departmanında ve gümrükte he gümrük iyidir okuyunca işsiz kalmazsın gıbı bir düşüncesizlikle yazıldım. 2 sene sonra bu yılda kaydımı sildirdim.

niye okumadım peki. 1-okudugun bölümü sevmen lazım ve mezun oldugunda çalışacagın yeride/işide sevmen lazım. dıştıcaret/gümrük şahsen içine girince hiç ilgimi çekmediğini anladım. 2-bana dersler çok zor geldi hayatımda hiç görmediğim derslerdi (matematıkte dahil en son ortaokulda aldım matamatıgı) ilk sene derslern yarısından kaldım. ikinci sene kaydı dondurdum. bu senede sildirdim. 3- iki yıllık bir bölümdü ben zaten iki yıllık bir bölüm mezunu ve gıda teknikeri unvanına sahıptım ve bu gıda bölümünden iyi biliyordum ki bu bölümün 4 yıllık mezunları oldugu sürece iş bulmam okadarda kolay olmayacaktı. bu nedenle 4 yıllıgıda bulunan bir bölümün (dışticaretın) 2 yıllıgını okumak bana zaman kaybı emek israfı geldi açıkçası. bu nedenlerden dolayı dış ticaret bölümü okumuyorum. şuan lisans işletmeye geçme hakkım mevcuttu onun hazırlık sınıfı öğrencisiyim.

sana diyeceğim gerçekten iyi araştır hangi dersleri alacaksın? mezun oldugunda nerelerde çalışacaksın? neler bilmen gerekiyor bu ünvanın hakkını verebilmen işinin yeterlilikleri için? bunları belirle hangisine yüreğin yatıyorsa onu seç. yüreğin yatıyorsa diyorum çünkü çoğu insan şuanki ekonomi ve sektörlerin durumuna göre karar veriyor. bu en büyük yanlış. bunun kurbanlarından biri de benimdir. 2004 senesinde liseden gıda bölümünden mezun oldum o sıralarda bir ab merakıdır gidiyordu. her gıda üretim tesisine gıda teknikeri alınacak yediğiniz içtiğiniz denetlenecek deniyordu. o akla hizmet işsiz kalmamak için 2 yıllık gıdaya geçiş yaptım ama mezun olana kadar durum değişti tüm söylenenler palavra oldu. ve düşünüyorumda eger sektöre göre karar vermese idim o zaman (ki hayalim diyetisyenlikti) kazanıp şuan okulu bitirmiş diyetisyen ünvanı almıştım çoktan. o yüzden bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum yüreğin neye yatıyorsa hangı bölümde huzurlu mutlu oldugunu düşünüyorsan onu seç. bol şans.
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla