Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-12-2010, 12:35 AM   #44 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vaka Hikayesi 5 – Örümcek Korkusu

Molly örümcekleri sadece düsünürken bile oldukça gergin oluyordu ve haftanın 5 günü bunlarla ilgili kabuslar görüyordu. Sadece iki EFT seansı ile korkularından kurtuldu.

Birinci seansta, Molly sadece örümcekler hakkında düsünürken korkusunu sıfıra indirmek için Adrienne EFT uyguladı. Genellikle bu yeterlidir ve gerçek bir örümcekle karsılasıldıgında bile korku sıfırda kalır.

Ancak emin olmak için Adrienne Molly’i bir tarantulaya bakmak için bir hayvan dükkanına götürdü. Molly bir kez daha korktu ve hayvan dükkanından aglayarak kaçtı. Bu, EFT’nin ilk turunun hatası degildi. Aksine, gerçek örümcegin o an düsüncede bulunmayan yeni bakıs açıları getirdigini göstermektedir.

Birkaç dakika daha EFT uygulanmasının ardından Molly tekrar hayvan dükkanına gitti ve sakin bir sekilde tarantulaya baktı. Korku gitmisti.

Birkaç gün sonra Molly, cerrahi olarak zararsız kılınan bir tarantula besleyen bir kız arkadasının evinde oldugunu söylemek üzere Adrienne’i aradı. Örümcegi kafesinden çıkarttıklarını ve Molly’nin örümcegin üzerinde yürümesine izin verdigini söyledi.

İste bu tekniklerin gücüne klasik bir örnek. Dikkate deger bir biçimde örümcek korkusu olan insanlar bile artık tehlikeli olmasa bile bir tarantulanın üzerlerinde yürümesine izin veriyorlar. Ancak Molly bu konuda tamamen rahatlamıstı ve normal kisilerden daha az korkuya sahipti. Ancak, EFT’nin insanları aptal durumuna düsürmedigine lütfen dikkat ediniz. Örümcek tehlikeli olsaydı Molly örümcegin üzerinde yürümesine izin vermezdi. EFT fobik korkuların mantıksız kısımlarını ortadan kaldırmakta, ama normal tedbiri azaltmamaktadır.

Aylar sonra Molly’le konustugumuzda korku tekrar ortaya çıkmamıstı. Ayrıca, artık bunlar hakkında kabuslar görmüyordu.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla