Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-12-2010, 12:15 AM   #43 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vaka Hikayesi 3 – Cinsel Taciz

Bob bir delikanlı olarak defalarca cinsel tacize maruz kalmıstı. Buna ait anıları çok siddetliydi ve içerisinde büyük bir öfke yaratmıstı. Taciz olayları neredeyse 30 sene önce olmustu ve bu sahip oldugu öfkenin mantıksal olarak huzurunu bozdugu bilmekteydi. Bununla birlikte, duygusal olarak bunu kaldıramıyordu.

Bu konuda rahatlama saglamak iki alısılmamıs seans sürdü. Alısılmamıs diyorum, çünkü diger insanların önünde bir seminer ortamında yapıldı. Açık bir sekilde bunu digerleriyle tartısmak istemiyordu, bu yüzden kendi zihninde mahremiyetini koruyarak anılarına EFT uygulamasına yardımcı oldum.

EFT ile kolaylıkla bunu basardık, çünkü tek gereken vurus tekniklerini uygularken hastanın kendini soruna açmasıdır. “Kendini açma” özel olarak yapılabilir.

Yaklasık 1 ay sonra Bob’a gittigimde “artık eskisi kadar bunu düsünmüyorum” dedi. Bu, EFT’yi kullandıktan sonra tipik bir tepkidir. En siddetli sorunlar bile yavas yavas yok olur. EFT’den sonra kimi zaman insanlar o anıyı bile düsünemediklerini bildiriyorlar. Bu yanlıs. Ancak bu sekilde gözüküyor.

Anı gerçekte kaybolmaz, çünkü onlardan bu anıyı tarif etmelerini istedigimde ayrıntılı olarak bunu hala yapabiliyorlar. Olan sey duygusal acının yok olması ve böylece anının tekrar aynı sekilde ortaya çıkmamasıdır. O artık geçmisten gelen hafif bir olay.

Daha önceden çok güçlü olan bir malzemenin eksik olması nedeniyle artık bunu düsünmüyor gözüküyorlar. Bu tabi ki ne istediginizdir. Burada duygusal özgürlük arıyoruz, amnezi degil.

Ancak, bu durumda EFT %100 basarılı olmamıstır, çünkü Bob hala anılarıyla ilgili ara sıra, nispeten daha hafif, nöbetler geçirmekteydi. Ama eskiden oldugu gibi degil. Bu teknikleri kullandıgı takdirde zamanla bunu tamamen yok edebilecektir.

Vaka Hikayesi 4 – Endise ve Tırnak Yeme

Susan’ın sürekli olarak devam eden bir endise seviyesi vardı ve gün boyunca sık bir sekilde EFT uygulamayı seçti. Bunu birkaç ay boyunca yaptı ve endise seviyesi azalmaya basladıkça denemeden tırnaklarını yemeyi bıraktı (çok uzun süredir alıskanlıgıydı). Bir gün gitarını eline aldı ve tırnaklarının gitarı çalmak için çok uzun oldugunu fark etti.

EFT kimi zaman gizli sekillerde ise yarar ve bunun gibi olumlu yan etkileri siz farkında olmadan meydana gelir. Endise gibi bazı alanlarda hayatınız normale döndügünde, oldukça normale döner. Ziller veya ıslıklar yoktur, sadece göreceli huzur vardır. Genellikle birisi dikkatinizi çekmedikçe degisikligi fark etmezsiniz bile.

Susan ve tırnaklarına olan da buydu. EFT gizli ama güçlü bir sekilde endisesini tırnaklarının yemenin artık gerekli olmadıgı bir noktaya azalttı.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla