Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-12-2010, 05:29 PM   #29 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Bakıs Açıları


Bu noktada, sadece bir örümcek hakkında düsünürken 0’a ulasmanın gerçek bir örümcekle karsılastıgınızda korunup korunmayacagını merak edebilirsiniz. Cevap genellikle evettir!!

Bir çok durumda, örümcek hakkında düsünürken meydana gelen enerji bozulmaları gerçek bir örümcegin oldugu durumlarla aynıdır. Bu nedenle orijinal enerji dengeleme gerçek durumlarda korunma egilimindedir.

Hakkında düsündügünüz sırada o an aklınıza gelmeyebilen sorunla ilgili baska bir bakıs açısının meydana gelmesi buna istisnadır. Örnegin, hareket etmeyen sabit bir örümcegi düsünmüs olabilirsiniz. Eger bu hareket korkunuzun önemli bir bakıs açısıysa ve asıl turları tamamladıgında düsünmeniz sırasında orada degilse, hareket eden bir örümcek gördügünüzde korkunun bu kısmı ortaya çıkacaktır. Bu oldukça yaygın bir olaydır ve EFT’nin ise yaramadıgı anlamına gelmemektedir.

Sadece daha yapılacak çok sey oldugu anlamına gelir. Duygusal tepkiniz 0’a ulasana kadar sadece Temel Reçeteyi yeni bakıs açısına (hareket eden örümcek) uygulayın. Bütün bakıs açıları giderildiginde, örümceklere karsı olan fobik tepkiniz tarihe karısacak ve onlar etrafınızdayken tamamen sakin olacaksınız.

Bakıs açıları düsüncesi EFT’de önemlidir. Yukarıdaki örümcek örneginde oldugu gibi, bazı sorunların bir çok parçası veya bakıs açısı vardır ve bunların tamamı belirlenene kadar sorun tam olarak rahatlatılmayacaktır. Aslında, hepsi bir araya toplanmıs gözüküyor olsa da, bu bakıs açılarının her biri ayrı bir sorun olarak nitelendirilir. Örnegin, bir sabit örümcek korkusu ve bir hareket eden örümcek korkusu bir araya toplanmıs görünebilir. Aslında, ayrı sorunlardır ve EFT tarafından ayrı olarak belirlenmeleri gerekir.

EFT ile belirlemek istediginiz herhangi bir sorunla ilgili farklı bakıs açıları mümkündür. Kimi zaman savas anıları, iskence veya taciz gibi bir travmatik anılar serisi biçiminde olabilirler. Bu anıların her biri ayrı bir sorun veya bakıs açısı olabilir ve tam rahatlama elde edilmeden önce ayrı olarak belirlenmelidir.

Lütfen bir duygusal sorunun birkaç bakıs açısının bulundugunu kavrayın, bütün bakıs açıları Temel Reçete tarafından 0’a düsürülene kadar herhangi bir rahatlama fark edemeyebilirsiniz. Fiziksel iyilestirmede mukabilini karsılastırdıgınızda bu daha da belirgin bir hal alır. Örnegin, eszamanlı olarak bas agrısı, dis agrısı ve mide agrısı geçiriyorsanız, 3’üde geçene kadar kendinizi saglıklı hissetmezsiniz. Agrı yön degistirebilir ama yine de agrıdır. Bu nedenle, duygusal sorunlar da farklı bakıs açıları içerir. Bütün bakıs açıları giderilene kadar, 1 veya daha fazla bakıs açısını halletmis olsanız bile rahatlama aldıgınızı hissetmezsiniz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla