Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-12-2010, 10:52 PM   #25 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Malzeme 4: Sıra (tekrar)


Temel Reçetedeki dördüncü ve sonuncu malzemeden yukarıda söz edilmistir. Sıra ile aynı kısa yolculuga sahiptir.

Anımsatıcı İbare

Ezberlendigi zaman Temel Reçete bir ömür boyu arkadas haline gelir. Neredeyse sonsuz bir duygusal ve fiziksel sorunlar listesine uygulanabilir ve bir çogundan kurtulus saglar. Ancak, Temel Reçeteyi belirli bir soruna uygulamadan önce gelistirmemiz gereken bir baska kavram daha vardır. Buna Anımsatıcı Cümle denmektedir.

Bir futbol oyun kurucusu pas verirken bunu belirli bir tutucuya hedefler. Sadece topu havaya atıp birinin topu yakalamasını beklemez. Benzer sekilde, Temel Reçetenin de belirli bir sorunu hedeflemesi gerekir. Aksi takdirde, çok az bir etkiye sahip olarak veya hiçbir etki göstermeden hedefsiz bir sekilde etrafta yansıyacaktır.

Kurtulmak istediginiz soruna “ayarlarken” Temel Reçeteyi uygulayarak “hedeflersiniz”. Bu sisteminize hangi sorunun alıcı olması gerektigini söyler.

Asagıdakini ifade eden bulus ifadesini hatırlayın...

“Bütün olumsuz duyguların nedeni vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.”

Enerji sisteminizin bozulmasına yol açabilecek belirli düsüncelere veya durumlara kendinizi açtıgınızda olumsuz duygular meydana gelebilir. Aksi takdirde, normal olarak islev gösterirsiniz. Kisi pazar günü gazetesinde komik bir bölümü okurken ve böylece soruna kendini açmamıs durumdayken yükseklik korkusu mevcut degildir.

Bir soruna kendini açma sadece onun hakkında düsünerek yapılabilir. Aslında, kendini açma onun hakkında düsünme anlamına gelmektedir. Sorun hakkında düsünme, sadece Temel Reçetenin uygulanmasıyla dengelenebilecek enerji bozulmalarına neden olacaktır. Soruna kendini açmadan ve böylece bu enerji bozulmalarını yaratmadan Temel Reçete hiçbir sey yapmaz.

Kendini açmak oldukça basit bir süreçtir. Temel Reçeteyi uygularken sadece sorunu düsünürsünüz. Yani, en azından teoride.

Ancak, vururken, mırıldanırken, sayarken vs. sorunu bilinçli bir sekilde düsünmeyi zor bulabilirsiniz. Bu yüzden sizi Temel Reçeteyi uygularken sürekli olarak tekrar edebileceginiz bir Anımsatıcı Cümle ile tanıstırmaktayım.

Anımsatıcı Cümle, sorunu tanımlayan ve Sıradaki noktalardan birine her vurdugunuzda sesli olarak tekrar ettiginiz basit bir kelime veya kısa bir cümledir. Bu sekilde, sürekli olarak sisteminize üzerinde çalıstıgınız sorunu “hatırlatırsınız”.

Kullanılabilecek en iyi Anımsatıcı Cümle genellikle Düzende kullandıgınız dogrulama için seçtiginiz seydir. Örnegin, topluluk huzurunda konusma korkusu üzerinde çalısıyorsanız, Düzen onaylaması su sekilde olabilir...

Bu topluluk önünde konusma korkusuna sahip olsam da, kendimi derinden ve tamamen kabul ediyorum.

Bu dogrulama içerisinde, altı çizilmis olan topluluk önünde konusma korkusu kelimeleri Anımsatıcı Cümlesi olarak kullanılmak üzere ideal adaylardır.

Örnegin, yukarıda verilen daha uzun biçim yerine “topluluk huzurunda konusma korkusu” veya “topluluk huzurunda konusma”yı kullanabiliriz. Bu tekniklerde yıllar süren deneyimin ardından alıstıgımız kestirmelerden sadece biridir. Bununla birlikte, kendi amaçlarınız dogrultusunda Düzende dogrulama için kullandıgınız gibi Anımsatıcı Cümle için sadece benzer kelimeler kullanarak yasamınızı basitlestirebilirsiniz. Bu sekilde hata olasılıgınızı en aza indireceksiniz.

Adrienne ve ben EFT ile insanlara yardım ederken her zaman bir Anımsatıcı Cümleyi tekrarlatmıyoruz. Çünkü zamanla Düzen süresince dogrulamanın basit bir sekilde ifade edilmesinin genellikle söz konusu soruna “kendini açma” için yeterli oldugunu kesfettik. Bütün vurus, mırıldanma, sayma vs. dikkat dagıtıcı gözükse de Temel Reçete boyunca bilinçaltı genellikle soruna kilitlenir.

Ancak bu her zaman dogru degildir ve yogun egitim ve deneyimimizle Anımsatıcı Cümlenin kullanılıp kullanılmamasının gerekli oldugunu fark edebilmekteyiz. İfade edildigi sekilde, genellikle gerekli degildir ama gerekli oldugunda gerçekten gereklidir ve kullanılmalıdır.

EFT ile ilgili güzel olan sey buna iliskin deneyimimize sahip olmanızın gerekmemesidir. Anımsatıcı Cümlenin gerekli olup olmadıgını anlayabilmeniz gerekmez. Sadece her zaman gerekli oldugunu varsayabilir ve böylece talimat verildigi sekilde basitçe Anımsatıcı bareyi tekrar ederek kendinizi soruna her zaman açmanızı temin edebilirsiniz. Gerekli olmadıgında Anımsatıcı Cümleyi tekrar etmenin bir zararı yoktur ve gerekli oldugunda paha biçilmez bir araçtır. Bu, daha önceden bahsedilmis olan %100 onarım kavramının bir parçasıdır. Temel Reçetenin her bir turunda belirli bir sorun için gerekli olmayan bir çok sey yaparız. Ama, Temel Reçetenin belirli bir parçası gerekli oldugunda kesinlikle kritiktir.

Gereksiz olan seyler bile olsa her seyi dahil etmenin hiçbir zararı yoktur ve tur basına sadece 1 dakika sürer. Bu, Sıra süresince bir noktaya her vurusunuzda Anımsatıcı Cümlenin her zaman tekrar edilmesini içerir. Bunun dahil edilmesi zaman bile almaz, çünkü her bir enerji noktasına 7 kez vururken geçenle aynı süre içerisinde tekrarlanabilir.

Anımsatıcı Cümle hakkındaki bu kavram kolay bir kavramdır. Ancak, eksiksiz olması amacıyla asagıda birkaç örnek vermekteyim:

** bas agrısı
** babama karsı öfke
** savas anısı
** boynumda sertlik
** kabuslar
** alkol tutkusu
** yılan korkusu
** depresyon
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla