Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2010, 08:46 PM   #17 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: Jane SMITH - daha iyi nasıl.... ZAMAN YÖNETİMİ kitabından alıntılar

İKİNCİ BÖLÜM ÖZETİ

Bu bölümde, eylemlerimizin hangilerinin, sizi amacınıza ulaştırıp ulaştırmayacağını tartıştık.
  • Hayatımızdaki inişleri-çıkışları yansıtan bir hayat çizelgesi hazırlamak faydalıdır. Böylelikle hangi başarılarınızın/başarısızlıklarınızın, planlı faaliyetler mi yoksa tesadüfler sonucu mu ortaya çıkıp çıkmadığını anlayabilirsiniz.
  • Şimdiden geleceğe yönelik bir tahmin çizelgesi hazırlayabilirsiniz. Böylelikle zaman içerisinde sizin hesaba almadığınız ne tür gelişmeler yaşandığını görmeniz mümkün olur.
  • Geçmişi dikkatle analiz ettiyseniz, geleceğe yönelik gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirleyebilirsiniz. Ulaşılmaz hedefler belirlemek ya da hedefleriniz için başkalarına güvenmek, başarısızlığınızın reçetesi olacaktır.
  • Hedeflerinizi netleştirdikçe, zamanınızın, dolayısı ile hayatınızın kontrolünü elinize alacaksınız.
  • Eğer hedef belirlemekte zorluk çekiyorsanız, halen yapmakta olduklarınızı göz önüne alarak, bunlardan hangilerinin, sizi mesleki ve özel hayatınızda istediğiniz yere götüreceğini belirleyerek işe başlayabilirsiniz.
  • Dinlenmek için ayıracağınız vakitleri de, işinizi yapmaya yönelik planlar kadar ciddiye almalısınız. Bütün vaktinizi çalışarak geçirirseniz, etkili bir yönetici olamazsınız.
  • Hazırlayacağınız zaman yönetimi çizelgesi, acil işlerle önemli işler arasındaki farkı görmenize yardımcı olacaktır.
  • İyi zaman yöneticileri, firmaları ve kendileri için uzun vadede daha çok fayda getirecek işlere daha çok vakit ayırırlar.
Bir sonraki bölümde, şu ana kadar öğrendiklerimizi, etkili bir zaman yönetim planı hazırlamaya yönelik olarak nasıl kullanabileceğimizi göreceğiz.
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla