Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:45 PM   #26 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Dün size grup halinde Duygusal Özgürlük uygulamanın, etrafa yayılan etkisinden bahsetmiştim. Bu arada, başkalarının yerine tıplamaktan, örnek olarak da Milli Takım oyuncularının yerine kendimi koyup, tıpladığımdan bahsetmiştim.

Bugün bunu biraz daha açmak istiyorum.

Zaman zaman, Duygusal Özgürlük Yöntemlerini uygulamak istediğimiz insan, bunu kendi kendine uygulayamayacak durumda olabilir. Size daha önce de "duygusal özgürlük yöntemlerini herşey için deneyin" demişimdir. Mesela, ameliyat geçirmiş, hastanede komada yatan bir hasta için Duygusal Özgürlük Yöntemlerini nasıl uygularsınız?

Normal, mekanik yöntemleri kullanamazsınız. Öncelikle, hastayla iletişim kuramadığınız için, sorunu onun tanımlaması, 10 üzerinden not vermesi, ve size işe yarayıp yaramadığını anlatması, ve hareket edemediği için kendine tıplaması mümkün değildir. Belki onun yanında bile olamayabilirsiniz, zaman zaman.

Bu gibi durumlarda, kendinizi hastanın yerine koyarak, onun hissettiğini tahmin ettiğiniz rahatsızlık için, kendi kendinize tıplamanız, başkasının yerine tıplamak olarak adlandırılır.

Bu Duygusal Özgürlük Yöntemlerinin ileri aşamalarından biridir. Bunu yapmak için, önce temel yöntemlerde yetkin olmanız, ve biraz da sezgilerinize (tahminlerinize) güvenmeyi öğrenmeniz gerekir.

Eğer Duygusal Özgürlük Yöntemlerinin mekanik temel uygulamaları size "tuhaf" geldiyse, bunlar iyice uçuk kaçık gelebilir, ancak bu konuda, tesadüf olamayacak kadar fazla başarılı vaka öyküsü var.

Duygusal Özgürlük Yöntemlerini her zaman fiziksel olarak parmak uçlarınızla tıplayarak uygulamak zorunda da değilsiniz. Hayali olarak tıplayabilirsiniz, yani tıpladığınızı zihninizde canlandırabilirsiniz. Ben bunu, örneğin gece yatarken yapıyorum, çünkü fiziksel olarak tıplamak, hareket ettikçe uykumu kaçırıyor.

Çoğu zaman, hayali olarak tıplamak da, fiziksel olarak tıplamak kadar etkili olabiliyor.

Uygulama Önerisi:

Bu gece yatarken, zihninizde canlandırarak, hem kendiniz iyi uyumak için, hem de bir tanıdığınızın bildiğiniz bir sıkıntısının geçmesi için, kendinizi onun yerine koyarak, hayali olarak tıplayın. Sabahleyin, kendinizi nasıl hissettiğinizi, elde ettiğiniz sonuçları, günlüğünüze not edin.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla