Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 04:56 PM   #9 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

İnsanların bazı sarsıcı deneyimleri o denli acı verici olabilir ki, o olaya odaklanmaktan kaçınabilirler. Olayı zihinde canlandırmak, onlar için aşırı bir duygusal gerginlik yaratabilir. Öyle ki, olayı hatırladığında insanlar ağlayabilir veya korkudan veya öfkeden veya aşırı yoğun diğer negatif duygulardan, konuşamaz duruma gelebilir.

Öte yandan, Duygusal Özgürlük Yöntemleri için, önemli enerji noktalarına tıplarken, soruna odaklanmak da gerekli ve önemli bir şeydir.

O halde, bu süreci olabildiğince acısız, sancısız kılmak için ne yapabiliriz?

Bunun için Duygusal Özgürlük Yöntemleri'nde "sancısız sarsıntı" (tearless trauma) denilen bir yöntem var.

Bu yöntemde, sorunu zihinde net bir şekilde canlandırmadan önce, bir adım daha ekliyoruz. Danışandan "şimdi olayı zihninde net bir şekilde canlandırmasını istemiyorum, sadece eğer zihninde canlandırsaydın senin için ne kadar rahatsız edici olacağını tahmin etmeni ve buna 10 üzerinden bir not vermeni istiyorum" diyerek, önce bu gerginlik için tıklıyoruz.

Bu adım, konuya ilişkin gerginliği bir miktar hafifletiyor. Bu gerginlik düzeyi 0–3 gibi düşük bir düzeye ulaştığında, gerçekten olayı net bir şekilde zihninde canlandırmasını isteyebiliriz danışandan. Ve ondan sonra normal tıklamaya devam edebiliriz.

Bugünün uygulama önerisi:

Eğer sizin de geçmişinizde, bu tür hatırlamaya bile tahammülünüzün olmadığı, sarsıcı bir anınız varsa ve bu nedenle Duygusal Özgürlük Yöntemlerini uygulamaktan çekiniyorsanız, bu yöntemi kendi kendinize uygulayın ve sonuçlarını görün.

Alternatif olarak, eğer çevrenizde bu şekilde yardım edebileceğiniz tanıdıklarınız varsa, sancısız sarsıntı yöntemini onlarla birlikte de uygulayabilirsiniz.
Sizi seviyorum ve tamamen mutlu, sağlıklı ve başarılı olmanıza katkıda bulunabilmeyi diliyorum.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla