Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 04:50 PM   #6 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Tebrikler, dün ilk uygulamanızı yaptınız... Umarım başarılı geçmiştir...

Büyük bir ihtimalle, eğer yönergeleri doğru uyguladı iseniz, en azından kısmi bir başarı kazandığınızı tahmin ediyorum.

Öte yandan, bu aşamada, kafanızda pek çok soru olacaktır. Biraz şaşırmış, yöntemi yadırgamış olabilirsiniz. Bu çok doğal… Duygusal Özgürlük Yöntemleri, "tedavi/terapi" için kafamızda oluşmuş kalıplara genellikle sığmaz.

Örneğin:

DÖY, istisnasız her soruna, temelde aynı şekilde uygulanır. Bu bizim, "farklı rahatsızlıklara farklı çareler" arama eğilimimizle çelişir. Bu da, yaygın Tıp anlayışından kaynaklanır. İnsanı makine gibi gören Batı Tıbbı, hangi parçada sorun varsa ona yönelik çalışır. Doğu Tıbbı, vücuttaki enerji sistemi başta olmak üzere, bütün bedeni etkileyen sistemler üzerinde çalışır. Bu bağlamda, DÖY, doğu tıbbına daha yakındır.

Başka yöntemlerle, çözümü çok zor olan bazı sorunlar, bazen DÖY ile çok kısa sürede çözülür. Bazen bu o kadar kolay olur ki, insanlar buna inanamaz. Yıllar süren korkular, kaygılar o kadar kolay ortadan kalktığında, bunun DÖY dışında bir nedenle olduğunu düşünenler veya negatif duyguları tamamen ortadan kalkmasına rağmen bunu kabullenemeyenlere sık rastlanır. Buna Duygusal Özgürlük literatüründe "Doruk Etkisi" (Apex Effect) denir.

DÖY, kolaylıkla öğrenilebilen, kendi kendinize uygulayabileceğiniz basit yöntemlerdir. Batı kültürü karmaşıklığa, işe yaramadığında bile değer veren bir kültürdür. Bir yöntem için Üniversite eğitimi, hatta Master, Doktora gerekmiyorsa, o kadar da faydalı veya değerli olamayacağını düşünürüz... Oysa hayattaki en önemli ve en faydalı ve değerli şeyler, genellikle en basit şeylerdir.

Benim size tavsiyem, tüm bunları bir kenara bırakın. Duygusal Özgürlük Yöntemlerini hayatınızın bir parçası haline getirin. Her gün uygulayın. Her konuda uygulayın. Sadece "büyük sorunlarınıza" değil küçük sorunlarınıza da, mesela trafikte sinirinizi bozan şoföre karşı duyduğunuz öfkeye de tıklayın. Sadece sorunlarınızı çözmek için değil, daha iyiye ulaşmak, yüksek performans göstermek, hedeflerinizi gerçekleştirmek, yeni ve olumlu alışkanlıklar edinmek, olumlu kişi ve olayları kendinize çekmek için de DÖY kullanın.

Kısacası, sizi hayatınızda kısıtlayan, hayallerinizi gerçekleştirmenizi, kendi potansiyelinizi bütünüyle ortaya koymanızı engelleyen her ne varsa, onlara Duygusal Özgürlük Yöntemlerini uygulayın.

Günün Uygulama Önerisi:

Elinizde sınırsız imkân olsa, elinizi attığınız her şeyi başaracağınızdan %100 emin olsanız, tam olarak nasıl bir hayat yaratırdınız kendinize, hayal edin. Sadece hayal etmekle kalmayın, kâğıda dökün. Tamamen tatmin olana kadar durmayın. Sihirli bir kâğıda yazı yazdığınızı, buraya yazdığınız her şeyin aynen gerçekleşeceğini, yazmadığınız hiçbir şeyin de gerçekleşmeyeceğini düşünün.
Eğer bu uygulamayı içtenlikle yaparsanız, belirli noktalarda dirençlerle karşılaşacaksınız. "Ben o kadar akıllı/güzel/özel/değerli bir insan değilim, bunu yapamam" gibi. Bunları, ayrı bir kâğıda not edin. Tüm bu sınırlayıcı duygu ve düşünceler, sizi hayallerinizden alıkoyan engeller. Bunların üzerine Duygusal Özgürlük Yöntemleri ile gidin.

Engelleri ortadan kaldırdığınızda, hedeflerinize ve hayallerinize çok daha kolay ulaşabiliyor olacaksınız!

Not: Bu uygulama önerisi, bir günde bitecek gibi değil. Bir günde, hayallerinizi yazmaya başlamanız ve en az bir "Ben yapamam, çünkü..." diyen engeli DÖY ile aşmanız, yeterli.

Ciddi bir kişisel gelişim çalışması yapmak için önerim, bir kişisel gelişim kitabını alıp, onu DÖY ile birlikte uygulamanız. Yani, kitapta önerilenleri uygulamakta karşılaştığınız dirençlere karşı DÖY kullanıp, bir kişisel gelişim kitabını %100 olarak uygulayabilmeniz.

Şu anda bunun için önereceğim kitap, Brian Tracy'den Maksimum Başarı. Eğer hayatınızdaki sorun daha çok para ise, Napoleon Hill'in Düşün ve Zengin Ol adlı kitabını, insan ilişkileri için de Marshall Rosenberg'den Şiddetsiz İletişim adlı kitabı önerebilirim. Tamamı kitapevlerinde bulunuyor bu kitapların.

Elbette, sizler de istediğiniz bir kitabı, %100 uygulayıp hayatınızın bir parçası haline getirmek için, DÖY ile birlikte uygulayabilirsiniz.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla