Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 04:29 PM   #2 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Duygusal Özgürlük Yöntemlerini Öğrenmek İçin 7 Önemli Neden

1. Duygusal Özgürlük Yöntemleri, (DÖY, ing. Emotional Freedom Techniques, EFT) başka hiçbir yöntemin işe yaramadığı pek çok durumda işe yarayan bir tekniktir. Çok ciddi sağlık ve zihinsel-duygusal sorunu olan, ve ne yapsa kurtulamayan pek çok insan, çareyi DÖY'de bulmuştur.

2. Duygusal Özgürlük Yöntemlerinin zararlı yan etkisi yoktur. İlaç veya ameliyat gibi vücuda çeşitli zararları olan müdahalelerde bulunmaz. Dolayısı ile her tür sorun için güvenle kullanılabilir.

3. Duygusal Özgürlük Yöntemleri, çok geniş bir yelpazedeki her tür soruna, aynı şekilde uygulanan, İsviçre çakısı gibi pratik bir yöntemdir. Başarı ile uygulandığı sorunlar arasında. Duygusal yeme bozuklukları (aşırı yeme, yiyememe, yedikten sonra çıkartma)… Bağımlılıklardan kurtulma (alkol, sigara, uyuşturucu, kumar vs)… Dikkat eksikliği ve hiperaktivite... Alerjiler, astım… Aşırı korkular (topluluk önünde konuşma… Kedi-köpek gibi hayvanlar, yükseklik… Açık alan, kapalı alan… Uçak, performans, sınav vs), takıntılı davranışlar… Ağrılar (migren, baş, boyun, bel, romatizma ağrıları gibi)… Ciddi kronik hastalıklar (kanser, aids, multiple sclerosis, fibromiyalji vs)… Stres ve kaygı temelli sorunlar (depresyon, panik atak, sarsıcı deneyim sonrası stres bozukluğu gibi), sporda, satışta ve her alanda performans geliştirme, öz imaj sorunları (özgüven eksikliği, kendini açıkça ifade edememe, kendini olduğu gibi kabul edemeyip suçlama yargılama, kendini sabote etme) sayılabilir.

4. Duygusal özgürlük yöntemleri kolay öğrenilir. 2 saatlik bir çalışma ile kısaltılmış yöntemi öğrenmiş, 1–2 basit sorununuza uygulamış, faydasını görmüş hale gelirsiniz. 6 saatlik 1. Düzey eğitim ile Temel Yöntemi her yönü ile öğrenmiş, kendi hayatınızda rahatlıkla uygulayabilir hale gelirsiniz.

5. Duygusal Özgürlük yöntemlerini günlük hayatta uygulamak kolaydır. Her gün karşınıza çıkan irili ufaklı sorunlar için, sabah kalkınca, yemek aralarında, tuvalete gidince, trafikte, önemli toplantı ya da görüşmelerden önce, gece yatmadan önce birkaç dakika DÖY uygulamak, stres, korku, kaygı gibi negatif duygularınızdan arınmanızda ve her alanda başarı düzeyinizin artmasında etkili olur.

6. Duygusal Özgürlük Yöntemleri, hem zaman hem para olarak, düşük maliyet ile yüksek etkinlik gösterir. Diğer pek çok yönteme göre, çok daha hızlı sonuç alınır. Örneğin, yıllardır tedaviye cevap vermeyen Vietnam Gazi'leri, 2 saatlik bir uygulama sonunda, sorunlarından kalıcı olarak kurtulmuştur. Çok ciddi, yıllardır geçmeyen depresyon veya bağımlılık veya kronik sağlık sorunlarında (kanser, aids, multiple sclerosis gibi), 3–6 ay içerisinde belirgin iyileşme görülmüştür. Aynı zamanda Duygusal Özgürlük Yöntemleri, grup halinde uygulamaya, telefon veya internet üzerinden sesli/görüntülü iletişimle uygun olduğu, öğrenmesi ve uygulaması diğer pek çok yönteme göre çok kolay olduğu için, maddi olarak da daha düşük maliyetle sorunların çözülmesini sağlamaktadır.

7. Duygusal Özgürlük Yöntemleri sizi güçlendirir. Diğer pek çok yöntem, sizi dışarıdaki bir uzmana veya ilaca, ameliyata veya bir uzmanın uyguladığı bir işleme bağımlı kılar. Bu tür yöntemler, sizi zayıflatırken, başkalarını güçlendirir. Duygusal Özgürlükte ise, danışmanın rolü, danışanın kendi içindeki sorunları çözme yeteneğini ortaya çıkarmasının önündeki engelleri ortadan kaldırmasına yardımcı olmak ve en kısa sürede kendine yeterli hale getirmektir. Duygusal Özgürlük Yöntemlerini öğrenip uyguladıkça, kendi içinizdeki sınırsız potansiyeli açığa çıkarmanız kolaylaşır.

Uygulama Önerisi:

Duygusal Özgürlük Yöntemlerini öğrenmek için sizin nedenleriniz neler? Günlüğünüze yazın.

Her şeyde olduğu gibi, bu kursa başlarken de, amaçlarınızı belirlemeniz önemlidir. Bu e-posta kursundan ne bekliyorsunuz? Çözmek istediğiniz bir sorun mu var? Ulaşmakta zorlandığınız bir hedefiniz mi var? Bugünden itibaren, önümüzdeki 30 gün içerisinde, bu kurs sayesinde hayatınızda ne gibi somut değişiklikler görmek istersiniz? Eskiden yapamadığınız neleri yapabilmek istersiniz? Bunları kısaca yazmanızda büyük fayda var.

Baştan amacınızı net bir şekilde belirler, bundan sonra alacağınız bilgileri, bu amacınız doğrultusunda kullanır, uygulama önerilerini yaparsanız, bu sizin için çok faydalı bir kurs olur.

Eğer sadece okur, uygulama yapmazsanız, o kadar faydalı olmaz.
Yine en baştan, bu çalışmaya ayıracağınız zamanı da belirlemenizde de fayda var. Önümüzdeki 30 gün boyunca, her gün bir e-posta mesajı size otomatik gelecek.

Her mesaj 10–15 dakikanızı alır, hem okumak, hem uygulamak dâhil. Ama bunu belirli zamanlarda yapmazsanız, aksatabilir, giderek, hiç yapmayabilirsiniz. Sabah kalkar kalkmaz, öğlen arasında, akşam işten gelince veya gece yatmadan önce gibi belirli bir zamanda, 10–15 dakikayı bu çalışmaya ayırmanızı öneririm.

İlk gün için bu kadar yeter.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla