Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2010, 11:35 PM   #12 (permalink)
ELPARANOID
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 106
Tesekkür: 146
188 Mesajinıza toplam 669 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really nice
Standart Cevap: İnsan iliskilerinde puf noktalar

INSANLARIN KENDILERINI ONEMLI BULMALARINI SAGLAMANIN 3 YONTEMİ

1.Diger insanlarin onemli oldugu gercegini aklinizdan hic bir zaman cikarmayin

Ilk ve uygulamasi en kolay olan kural, kendinizi diger insanlarin gercekten onemli oduguna inandirmaktir. Icinizde karsinizdaki insanin onemli olmadigini hissediyorsaniz, sizin yaninizda onun kendisini onemli hissetmesi olanaksizdir.
Sonuc olarak bunu da belirtmekde yarar var—Diger insanlar uzerinde en etkili olan kadin ve erkekler, diger insanlarin onemli olduguna inanan kadin ve erkeklerdir.

2.Diger insanlari fark edin

Sadece sizin icin onemli olan seyleri fark ettiginizi hic dusundunuz mu? Aslinda etrafinizdakilerden sadece sizin icin onemli olanlari secer ve dikkate alirsiniz. Mesela, sokakta yuruyuse cikmis kisilerin her biri, muhtemelen degisik sey “gorecek” veya fark edecektir. Tuccar dukkanlara bakarak her birinin odedigi kirayi aklindan gecirir. Yol yapim isleriyle ugrasan birisi kaldirimin durumuna dikkat eder, karisi vitrindeki yeni elbiseleri gorur, sekiz yasindaki oglu ise vitrindeki oyuncaklari fark eder.
Bilincaltinda, sadece bizim icin onemli olan seyleri fark ettigimizi hepimiz biliriz. Bu nedenle birisi bizi “fark ederse”, bize karsi buyuk iltifatta bulunmus olurve moralimizi yukseltir. Biz de daha dost ve uyumlu oluruz.
Cocuklarla iyi gecinmenin sirri onlarin dayanilmaz farkedilme arsuzu duydugunu anlamakta ve onlarin fark etmekte yatar.
Kriminologlara gore, ozellikle duygusal nitelikli suclarin pek cogu, fark edilme acliklarini doyurmamis kisiler tarafindan islenmektedir.

Bir grupla karsi karsiya oldugunuzda, o gruptaki her insana olabildigince dikkat ayirmaya calisin.

Sonuc olarak bunu da belirtmekde yarar var—Kendisini onemli buldugunuzu ona hissettirmek icin aslinda her bireye ne denli az ilgi gostermenizin yeterli oldugunu gorunce sasiracaksiniz.

3.İnsanlara buyukluk taslamayin

Herkesin kendisini onemli bulma ve diger insanlarin onun onemini idrak ettiklerini hissetmeye gereksinimi vardir. Insanin bu ozelligi kendi basina tarafsizdir. Bunu kendi yarariniza ve zarariniza kullana bilirsiniz.
Gercekten bilerek veya farkinda olmayarak iyi bir izlenim birakmak isteriz. Eger birisi basarisindan bahsederse, hemen kendi basardigimiz daha onemli bir sey aklimiza gelir.
Genellikle kendi onemimizle baskasini etkileme konusunda o denli istekli oluruz ki, karsimizdaki insan kendisini kuculmus hisseder. “Benim babam senin babani dover” diyen cocugun babasi da komsusuyla konusurken muhtemelen ayni yanlisi yapmaktadir, ancak kelimeler farklidir.
Bu yanilgidan kurtulmaya yardimci olacak basit bir kural bulunmaktadir. Su gercegi hatirlamaniz yeterlidir: Karsinizdaki kiside iyi bir izlenim birakmak icin en etkili yontem, onun sizi etkiledigini bilmesini saglamaktir. Onun sizi etkiledigini bilmesini saglarsaniz, o da sizi tanidigi insanlar arasinda en akilli ve en cana yakin insanlardan biri olarak gorecektir. Ona buyukluk taslamaya calisir, ona yanit verirken “Yok artik?” veya “Buna inanayim mi?” derseniz, o da sizin aptal oldugunuza hukmedecektir.
Bir delikanliyi ele alalim. Bir kiz oturup onun isi, hayalleri, neler yaptigi ve yapmak istedikleri hakkinda anlattiklarini dinlemekte ve heyecan duymaktadir. Neredeyse agzi acik dinleriken, “Ne muhtesem” veya “Bunu nasil basara bildin” darken, diger bir kiz “Bu hic de muthis degil. Ben bundan iyisini yapabilirim.” demektedir. Hangi kizin biraktigi izlenimin daha iyi olacagini ve bu gencin iki kizdan hangisinin daha akilli oldugunu dusunecegini dogru bildiniz :))
ELPARANOID isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla