Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2010, 06:28 PM   #8 (permalink)
comte
Moderator
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1,682
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
comte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond reputecomte has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Anksiyete(yardım lütfen)

Alıntı:
S.O.S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba arkadaşlar siteye bugün yani 10.10.2010 tarihi ile üye oldum.(inşallah uğur getirir ve bundan sonraki haytım daha sağlıklı geçer).
soruma gelelim 1 sene önce fiziksel etkilerini görmeye başladığım sosyal fobim ve en ufak bir şeyi bile büyük bir sorun haline getirdiğim ve hayatımı gerçekten çok zorlaştıran yaygın anksiyete bozukluğum var.acaba bu telkinler benim kaygılarımı normal düzeye indirmemi sağlar mı(ne kadar süre hafta saatvb.)dinlemem gerekir.kalıcı bir etki görür müyüm???(aynı şekilde sosyal fobi için de)cevaplarsanız çok sevinirim atakan bey.....diğer arkadaşlar da yorumlarını eksik etmesinler lütfen!!!
Anksiyete, genelde küçükken edinilen korkular, endişeler ve bunlara bağlı zihinsel kurgularla alakalı bir durum. Çok hızlı düşünen bir zihin, her şeyi analiz edip kontrol altında tutmaya yönelik endişeler beraberinde bir çok kalıplaşan ve alışkanlık haline gelen korkuların büyüyerek travma halini almasıyla yoğun anksiyete oluşuyor.

Anksiyete endişe-kaygı demek. Endişe ve kaygı için de korkular gerekir. Bu korkuları da kontrol altına almak ya da kaçmak arasındaki düşünce süreci malesef sürekli düşünme ve analiz alışkanlığı oluşturuyor.

Öncelikle korkuları ve tetikleyicilerini tespit etmeniz, sonra bunların üzerinde çalışmanız faydalı olur. Bu sürede, telkinler tabi ki etki edecektir.Rüyalarda korkular ortaya çıkacaktır.Ayrıca bir uzmandan destek alıp önerdiği ilaçlar varsa yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

Bir çok da teknik var.Bunlar sitede mevcut.Bunlarla da çalışabilirsiniz.

Umarım faydalı olacaktır..
comte isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla