Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-09-2010, 09:06 AM   #34 (permalink)
planner
Üsteğmen
 
planner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2010
Mesajlar: 464
Tesekkür: 1,609
451 Mesajinıza toplam 1,748 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
planner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really nice
Standart Cevap: Basit Ama Etkili Bir Egzersiz !

Alıntı:
zahiri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
planner bunlari secip aldigin icin tesekkurler sanada.. sayende kacirdigim noktalari gordum
Rica ederim zahiri.

Evet, başladım bugün egzersizlere.

Sabah kalktım, banyoya gidene kadar tüm düşüncelerimi izledim. Banyoda bitmediler düşünceler, hala devam ediyordu. Onlar gidedursun ben notlarımı aldım. Yalnız şunu farkettim, bir yerde okumuştum da inanmamıştım. Sabit şeyler düşünüyorum. Bir önceki gün tamamlamadığım işim, akşam annemin söylentileri, bir türlü başlamadığım nefes çalışmalarım,vs... böyle gidiyor ama sayılı. Tekerlek gibi, dönüp dönüp duruyorlar.

Bu düşünceler bir an kaybolur gibi oldu. Hemen yüzümü yıkadım. Tam 7 kez. 30 saniye aynaya baktım. Yine aynı şeyler kafama doluştu. Tekrar yüzümü yıkadım. Tekrar başa sardım. Aynaya bakmaya başladım, tekrar ve tekrar. 3. denemede 30 saniye aynaya bakarak olumsuz düşünmemeyi başardım. Tabi bunda yüksek sesle kendime güzel şeyler söylememin de faydası olmuştur yoksa uzunca bir süre banyodan çıkamazdım.

Bu işlem bitince bütün gün aklıma ne tür olumsuz düşünceler gelirse onları olumlularla değiştireceğim dedim yüksek sesle. Yüksek sesle söylemek çok faydalı oluyor. Beyin inanmasa da düşünce boyutundan somut bir hale geldiği için daha etkili oluyor.

Fire versem de şimdilik iyi gidiyor. İlk günü atlatırsak gerisi daha kolay gelecektir diyordu konuyu açan arkadaş.

Tekrar teşekkürler.

Sevgiyle kalın.
planner isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla