Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2010, 05:50 PM   #30 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Charisme : Etkileyicilik

Çok güzel bir konu olmuş. Bir de Max Weber'e atıf yapıldığını görünce ben de bir şeyler yazmak istedim.

Max Weber'in 3'lü tipolojisinin bir ayağı da Karizmatik Otorite'nin varlığıdır. Mert abinin yazmış olduğu gibi bu zaten o kişi de doğuştan olan bir özelliktir. Sonradan kazanılan değil. Bu tip karizması olan kişiler toplum tarafından olağanüstü güçlere sahip olarak algılanırlar. Ve genellikle çok zor koşullarda bunların varlığı hissedilir ve kurtarıcı olarak görülmeye başlarlar.

yakamoz'un da paylaştığı gibi Atatürk, karizmatik otoritenin en güzel örneğidir. Hatta bu örneğin üzerine karizmayı uzun uzun anlatmaya gerek bile yok. Derslerde de bu şekilde okutulur zaten.

Yine Hitler'de karizmatik liderlerden biri olarak gösterilir. Kendisini ilahi koruma altında görmesi de belki bu durumu güçlendirmiştir.

Sevgilerimle.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla