Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2010, 11:20 AM   #2 (permalink)
sincered
Üsteğmen
 
sincered - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the rough
Wink Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın!

SİZLERLE ÖZELLİKLERİNİ VE FAYDALARINI PAYLAŞACAĞIM İLK MEYVE HİNDİSTAN CEVİZİ...


Özellikleri ve Tarihçesi
Hindistan cevizi, kumlu topraklarda, uzunlamasına ağaçlarda yetişen tropikal bir meyvedir. Bilinen ilk oluşum 15 milyon yıl önceye rastlamaktadır. Hindistan cevizinin kabuğu yaş iken yeşil renklidir. Kurutulmuş hindistan cevizinin kabuğu koyu kahverengi renktedir. Ağacından kopan Hindistan cevizi hem yaş olarak hem de kuru olarak kullanılabilmektedir.
Yetiştirildiği Yerler
Tropikal iklim bölgelerinin tamamında yetişmekle birlikte özellikle Sri Lanka, Tayland, Malezya ve Fildişi sahillerinde üretilmektedir.
Faydaları
Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan Cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum ve sülfür açısından da zengin bir besindir. Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar. Hindistan cevizi' nin özü sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metodlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir.
· Reflü hastalığına iyi gelir.
· İdrar söktürücü bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır.
· Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.
· Mide ağrılarını hafifletir.
· Balgamı keser.
· Ağız kokusunu giderir.
· Felce ve titremeye iyi gelir.
· Şekerle birlikte yenirse hem vücuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gücü arttırır.
· Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir.
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Suyunu içebileceğiniz gibi; Uzak doğu yemeklerinin pişirilmesinde kullanabilirsiniz. Etli kısmını ise ham olarak yiyebilir, ya da öğüttükten sonra sıkıp sütünü çıkartabilirsiniz.
BU ARADA SANILANIN AKSİNE HİNDİSTAN CEVİZİNİN SUYU SADECE YEŞİLKEN TÜKETİLDİĞİNDE FAYDALIDIR MARKETLERDE SATILAN HALİYLE İÇTİĞİNİZDE SADECE ŞEKERLİ SU İÇERSİNİZ
__________________
Gerçek insanı özgür kılar!
sincered isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla