Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2008, 04:02 PM   #17 (permalink)
Pamukk
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

KOLAJ TEKNİĞİ

Üçüncü teknik olan Kolaj tekniği meditasyonsuz bir tekniktir.Zevkle ve keyif alarak yapacağınızı düşünüyorum.Hatta belki bu aşamada,sürece bir arkadaşınızı da dahil edebilirsiniz.Bir dergi veya gazeteyi alıp ,dileğinizle ilgili gözünüze çarpan tüm fotoğrafları ve sözcükleri kesin.Kestiklerinizi biraraya getirin.Bu egzersizde önemli olan neyi ne için kestiğiniz üzerinde düşünmenizdir.Bir de rastgele size hoş gelen fotografları ve yazıları kesin.Konunuzla alakalı olmayanlar da olabilir.Bunların da üzerinde düşünün acaba bu fotografları ve yazıları niçin kesmiş olabilirsiniz? Bunlarda hoşunua giden ,sizi ceken şey neydi?

Resimlerinizi ve yazılarınızı boş bir kağıdın üstünde kolajlayın.Hayatta istediğiniz herşeyin orada oldugundan emin oldugunuzda resimleri ve yazıları yapıştırın.Kolajınızı biryere kaldırın ve birkaç gün onu unutun.Başka şeylerle ilgilenin,televizyon seyredin,müzik dinleyin,sosyalleşin ama arkadaşlarınızla hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikler hakkında konuşmayın,başka şeylerden bahsedin.

Birkaç gün sonra kolajınızı çıkartıp bakın.Sezginizi kullanın ve hangi fotografları ve kelimeleri yapıştırdıgınızı inceleyin.Bunlar sizin bilinçaltınızın kullandıgı dil,özleminizi çektiğiniz hayatın sembolleridir.

Barry bu egzersizi uygularken ,aklından sigarayı bırakmak,daha sağlıklı bir hayata kavuşmak geçiyordu.Kestiği yazı ve fotografları kagıda yapıştırdı.Resimler ve yazılar rastgele seçilmiş gibi görünüyordu.Kolajını bitirdikten sonra onu bir yere kaldırdı.Öğlen yemeği için bir arkadaşıyla buluşmuş,ikisinin de gazetede okudugu bir makale üzerine hararetle tartışmaya girmişlerdi.Ertesi gün iş saatinin sonuna doğru,bir gün önce yaptığı kolajı yeniden eline aldı.İlk bakışta kolaj birbirinden alakasız yazı ve resimlerin karışımı gibi görünüyordu.Bir ilgi kurulamayacak gibi duruyordu. Oysa daha dikatli bakıldıgında kolajda bir tema oldugunu sezdi kolajın üstündeki “Asla Ölüm Deme” yazısını farketti bu bir slogan gibi tepede duruyordu.Bir köşede Charlie Brown ‘un arkadaşı Linus’un battaniyeye sarılmış bir fotografı duruyordu.Yanında tıpkı annesini andıran bir kadın fotografı duruyordu.Bir sonraki resimde bir kız başında ağır bir testi taşıyarak yürüyordu.Bir kaç resim ve yazı daha vardı. “O bunu yapabilir mi?” sorusu ve biraraya toplanmış bir futbol takımı bunların arasındaydı.

Bazı resim ve yazıları yorumlamak zor olabilir.Battaniyeye sarılmış Linus ‘un fotografı Barry’nin sigarayı bir güvence olarak gördüğünü ifade ediyordu.Peki ya başında testi taşıyan kız resmi ne anlama geliyor olabilirdi? Barry akşam yaptıgı kolajı kız arkadasına gösterdiğinde kız arkadası “yani sigarayı bırakmanın zor oldugunu ,bunun bir yük gibi üzerine çöktüğünü hissediyorsun öyle mi ?” demişti.

Bilinçaltınızdaki inançları ve yönelimleri anlamlandırmak onları bilinçaltından bilinçüstüne ,yüzeye taşımak demektir.Bu sayede gizli olan tüm fikirler açığa çıkar. Bilinçaltına saklanmış fikirleriniz ve gözlemlerinizin yüzeye çıkması sayesinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Bilinçaltınız tıpkı bir teyp gibi hayatınıza ilişkin tüm ayrıntıları otomatik olarak kaydeder.Bu konuda kontrolü ele alıp neyin kaydedilip kaydedilmeyeceğini yönetebilirseniz sizin seçmiş olduğunuz arzu ettiğiniz hayata kavuşmuş olacaksınız.

Hayatınızda beklenmedik olaylar aklınıza gelmeyen durumlar meydana geliyorsa bu bilinçaltınızın sizin kontrolünüz dışında programlanmış olduğundan kaynaklandığını unutmayın.Bu konuda ne kadar bilinçli olursanız ve ne kadar çok sorumluluk alırsanız her şey o kadar fazla istediğiniz yönde değişir.

“Asla yetiştiremezsin “ “hayat bir çatışmadan ibarettir” gibi olumsuz yargılarla karşılaştığınızda ve negatif bir ifade duyduğunuzda kendinize bunun doğru olmadığını söyleyin. İçinizden “İPTAL ! İPTAL !” kelimelerini geçirin .Örneğin geçen gün markette kasiyerin “hayat beklemekten başka bir şey değildir” dediğini duymuştum. Bu tip yargılar sınırlandırıcı yargılardır. Bu yargılar doğrudan bilinçaltınıza gider ve yaşamınızın bir motifi haline gelir.Bilinaçltına yerleşecek her ifade için sorumluluk almanız gerekir. Hayatınızı şekillendiren televizyon, radyoda duyduklarınız da dahil olmak üzere hayatın her alanında karşınıza çıkan ifadelerdir.Bu ifadeler biliçaltınızda yeretmeden kendinize tekrar edeceğiniz İPTAL sözcüğü ile bunları yok edebilir,etkisiz hale getirebilirsiniz.
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla