Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2008, 08:14 PM   #13 (permalink)
bulentaltinkaya
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 26
Tesekkür: 0
20 Mesajinıza toplam 138 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bulentaltinkaya is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Reiki,Sedona,EFT,Deep-Peat,Presecion,Hipnoz konularına ilişkin soru-cevaplar

Deep PEAT ile EFT'nin esas farkı, vuruş yapmak ya da dokunmak değildir. Nokta sayılarıda değildir. Zira nokta sayıları önemsizdir. Bunlar arasındaki esas fark, bir sorunla ilgili yapılan çalışmada ulaşabildikleri derinliklerdir. Deep PEAT, EFT'den daha derin yüzeyde temizlik yapar. Bunun haricinde, Deep PEAT'de kutupsallık çalışması denilen ve EFT'de bulunmayan çok etkili bir uygulama daha vardır. Bu zıt duyguları (Ör: korku ve cesaret ) ve ana kutupsallıkları temizleme çalışmasıdır. Bu sayede kök duyguları temizlemeye başlarsınız.

Ana kutupsallıklar, kişinin hayatındaki temel öğelerdir ve kişi farkında olmadan hep bu kutupsallık arasında savrulur durur. Bunu bir kitabın kapağına benzetebiliriz, kişideki diğer kutupsallıklar ise bu kapağın altındaki sayfalardır. O yüzden yöntemin kurucusu Zivorad'ın "Primes" ismini verdiği bu ana kutupsallığa ulaşmak PEAT ile mümkündür. Yöntem ismini buradan almaktadır; PEAT yani Primordial Energy Activation and Transendence, buradaki Primordial ifadesi bu ana kutupsallığa işaret eder. Ana kutupsallıklara bazı örnekler: Ben ve Hiçkimse, Ben ve Boşluk, Ben ve Hiçbirşey, Ben ve O vs..


Diğer duyguların içerdiği kutupsallıklardaki kaynak temizliğini ise şöyle ifade edebilirim: Örneğin, köpek korkunuz var, topluluk önünde konuşma korkunuz var ve babanızdan da korkuyorsunuz. Bunlara tek tek çalışma yapmak EFT'de mümkündür, PEAT'te de mümkündür ve PEAT daha derin seviyeden temizler. Fakat PEAT bunun haricinde, bu 3 örnekte yer alan "korku" duygusunun kaynağındanda temizlik yapabilecek yöntemlere sahiptir. Çünkü dikkat ettiyseniz, biz herhangi bir şeyden korkarken hep aynı korku kaynağını kullanmaktayız, bu bütün diğer negatif duygular içinde aynıdır.. örneğin, anneme öfkelendim, patronuma öfkelendim, faturalara öfkelendim :) bu örnektede yine öfke denilen kaynak duyguyu bir çok yere yayarak kullanmaktayım. O yüzden kaynaktan temizlik yapmak, arınma sürecini çok hızlandırır. Bunun haricinde Deep PEAT 3 dediğimiz yöntem, boşalan bütün duyguların yerine, "Yeni karakter entegrasyonu" dediğimiz modelleri koymamızı rekor sürelerde sağlar. Konu detaylı ama kısaca farkları böyle. Sevgiler.
__________________
http://quantum.blogcu.com
bulentaltinkaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla