Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2008, 06:44 PM   #5 (permalink)
denizinci
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 24
Tesekkür: 18
22 Mesajinıza toplam 107 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
denizinci is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: çocukların çizdiği resimleri anlamaya çalışmanın önemi

evet gerçekten bu bilgilerin burda paylaşımı çok güzel olmuş.
ben resim öğretmeniyim. sadece çocuklar değil büyükler hakkında da resimden fikir sahibi olabiliriz aslında. kimisi ilkokul yıllarından sonra resim yapmamıştır, kimisi de her telefon görüşmesinde önündeki kağıda peçeteye resimler yapar farketmeden. aslında insanın iç dünyasının yansımalarıdır bir bakıma. şu an yıllardır hiç resim yapmamış birine resim yaptırsanız ilkokuldaki çizdiği gibi çizecektir büyük ihtimalle.

şu da var ki, üniversitede hocalarımız üzerine basa basa şunu öğrettiler bize, çocuklar hakkında asla resmindekilere bakıp kesin bir fikre kapılmayın diye. çünkü çocukların dünyası bizimkilerden çok geniştir ve zamanla yeni şeyler öğrendiği gibi maalesef çevreden negatif yönde sınırlanmayı da öğrenir. orada gördüğümüz bir çizginin bir rengin ya da herhangi bir objenin sebebi sandığımızdan daha karmaşık ya da çok basit bir nedenle de orda olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

kendi çocukluğumdan bir örnek vereyim, 1. sınıfta yaptığım resimdeki insanların saçlarını maviye boyuyordum. resimde başka bir renk de lazım oldu, arkadaşımdan istedim. o da saçları maviye boyamazsan veririm diye şart koştu. ben de istemedim. ben mavi saçtan vazgeçmedim çünkü o boyayı bana sevdiğim teyzem vermişti. bu sevgiyi oraya böyle yansıtmıştım. sorsalar bunu bu şekilde ifade edemezdim zaten, mavi rengin soğukluğu beni çektiği için değildi, şimdi anlıyorum.
__________________
http://denizdeninciler.blogcu.com<br />
denizinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla