N.Yıldırım; İş Hayatında ‘Kadın Olarak Rahatsızlık Hissetmeyen Kadınlar Başarılı Olur
KadınVizyon : Bize kendinizi anlatır mısınız? Nurşen Yıldırım kimdir?[/b]
Nurşen Yıldırım :[/b] İşletme Fakültesi mezunuyum. Masterımı da aynı konuda yaptım. Pazarlama ve Uluslararası İşletmecilik alanında uzmanlaştım. Marmara Üniversitesinde Özel İhtisas programından mezun oldum.
Bu eğitimden sonra önce yine bir elektronik firmasında 1.5 yıl kadar çalıştım. Karele ise 1993 yılında geçtim. Bu yıl Karelde 12. yılım.
İlk bölümüm satıştı. Sonra satış ve pazarlamanın tek noktadan yönetilmesi planlandı ve ben pazarlamaya geçtim. Aslında satıştan pazarlamaya geçen ilk gönüllürün sorumlusu oldum. Daha sonra Pazarlama Müdürlüğüne ve geçen yıl da Pazarlama Direktörlüğüne getirildim.KadınVizyon : Nasıl bir duygu?[/b]
Nurşen Yıldırım :[/b] Geldiğim noktayı sindirdiğimi düşünüyorum. Mesleki yolları hakkımla geçtim. Karel içinde en genç direktörlerden birisiyim. Bir yandan gurur duyuyorum. Diğer yandan sorumluluk. Çünkkadınların elektronik –sanayi gibi erkek dünyası kabul edilen alanlarda yükselmesi gurur verici geliyor bana ama bu tersine başarılı olma mecburiyetini yani sorumluluğu da artırıyor.
KadınVizyon : Karelin genel yaklaşımı nedir?[/b]
Nurşen Yıldırım : [/b]Karel içerde çalışanlara şans tanıyan, kendini geliştiren elemanlara fırsat tanıyan bir şirket. Ben bu anlayışın en iyi örneklerinden biriyim sanırım. 600 kişinin çalıştığı firmada en önemli pozisyonlardan birisine ulaşmış olmam bunun bir göstergesi?
Çalıştığınız zaman Karelde böyle bir fırsatı yakalayabiliyor, yükselebiliyorsunuz.
KadınVizyon : Karelin kadınlara yaklaşımını da gösteriyor[/b]
Nurşen Yıldırım : [/b]Evet tabi ki öyle. Karel çalışanlarını motive eden bir firma. Kadın erkek ayrımı yerine kadınlara eşit fırsat sağlıyor. Kriter işe katkınız, performansınız, yaratıcılığınız oluyor.
Karele duyduğum güven, yeni açılımlar verilmiş olması, ilk günden bu yana sunmuş olduğum projelere fırsat tanıması sonucunda oldu. Bugüne gelmemde şirketimin payı fazla. Kadın ayrımcılığı da kesinlikle yok.
Ama içinde bulunduğum sektör de eğitim, bilim, teknoloji açısından yüksek seviyelerdeki insanların yer aldığı bir sektör. Dolayısıyla kadına standart bir bakış açısı hakim.
KadınVizyon : Çalışma hayatındaki kadınlara tavsiyeleriniz var mı ?[/b]
Nurşen Yıldırım : [/b]Kendilerini rahatsız hissetmeyen kadınlar, karşılarındakine de bu mesajı verdikleri için sıkıntı olmuyor. Zaten normal insan olarak düşünmek, kadın olmayı vurgulamamak lazım bence. Ben kendi iş hayatımda ne rahatsızlık duyup geri planda kaldım, ne de kadınlığı ön plana aldım.
KadınVizyon : Pazarlama bölümkadınlara uygun bir meslek diyebilir misiniz ?[/b]
Nurşen Yıldırım : [/b]Pazarlama kadınlara çok uygun bir meslek. Farklı iş alanları ve konularla ilgilenme şansı veriyor.
- Stratejik Planlama
- Operasyon
- Satın Alma
- İletişim
Bütün bunları yapabilmek için esnek olmaları lazım. Anne olmak gibi içgüdüsel olarak kadınlar bunları beceriyor. Kadınların farklı işleri yapabilme ve esnek üretkenlik becerileri avantaj sağlıyor.
Nurşen Yıldırım ile mesleği konusunda yapılmış teknik bir yazıyı Karel Dünyanın En Büyük 25 PBX Üreticisi Arasındabaşlığı altında okuyabilirsiniz.
Kaynak:Kadınvizyon Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |