Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-03-2010, 01:45 AM   #30 (permalink)
Nesira
 
Nesira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2009
Mesajlar: 0
Tesekkür: 284
143 Mesajinıza toplam 1,020 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Nesira will become famous soon enoughNesira will become famous soon enough
Standart Cevap: Çekim yasası hakkındaki sorular ve cevaplar

Ya sıkmak istemiyorum sizleri ama Bengusu'nun konusunda mesaj yazan bir arkadaş vardı, orada yazamadım cevabı, umarım burada görür.

Arkadaşım, demişsin ki hristiyan doğan, yahudi doğan insanların ne suçu var ?

Kur'an'da Allah'ın isimleri geçer. Bunlardan biri 'ADL'dır. "Yüksek Adalalet Sahibi" demektir. Allah kendini bu şekilde nitelendiriyorken, sen Allah'ın böyle bir adaletsizlik yapabileceğini nasıl düşünürsün ?

İslâm dinine göre doğan her çocuk müslümandır. Ailesi hristiyan da olsa, ateşperest de olsa, yahudi de olsa, doğan her çocuk müslüman olarak doğar.

Fakat, akıl buluğ (ergenlik) çağına girdiği andan itibaren yaptıklarından ve inancından sorumludur. Cennete girebilmek için, 'müslüman' olmak zorundadır. Böyle bir şart varken, ömr-ü hayatında İslâm'dan ve müslümanlıktan haberdar olmamış kişi bırakır mı Allah ??

Diyelim ki 60 yaşına geldi ve İslâm'dan yeni haberdar oldu. Araştırdı, doğruları ve gerçekleri öğrendi, müslüman oldu. O andan itibaren 60 yıllık ömründe yaptığı tüm günahların silindiğini, Allah'ın onu annesinden yeni doğmuş bebek gibi günahsız, tertemiz saydığını bilmiyor musun ?

Bir gayr-i müslim'in (müslüman olmayan kişinin), ahirette cennete girebilmek için hayatının hiçbir evresinde müslümanlıktan haberdar olmamış olması gerektiğini bilmiyor musun ? Ama böyle bir insanın bulunmadığını ve bulunmayacağını da biliyor musun ?

Çok rica ediyorum, lütfen, bilmediğimiz konular hakkında ileri geri konuşmayalım. Bilmiyoruz deyip geçelim daha iyi... Ama en doğrusu öğrenmeye çalışalım.. Lütfen..
__________________
"Kim Allah için korunanlardan olursa, Allah ona beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah’a güvenirse O, ona yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah her şey için bir ölçü koymuştur."
Talak Suresi/3. Ayet
Nesira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla