Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2010, 03:03 AM   #6 (permalink)
pinnko
Üsteğmen
 
pinnko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2007
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 232
Tesekkür: 2,092
344 Mesajinıza toplam 1,691 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pinnko will become famous soon enoughpinnko will become famous soon enough
Standart Cevap: NATURA SOUND THERAPY (3.0) + KEY





Soruların cevapları...




Alıntı:
topalsolucan1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu konuyla ilgisi olan varmı bilmiyorum ben programı kurdum sonra select freguency den frekans ayarlıyıp tamam diyorum sonra üstten herhangi bir müzik piyona gibi öylrmi yapmam lazım
Alıntı:
finerose Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu programa gerçekten güvenebileceğimizi nerden biliyoruz içerisinde bize başka telkinler verip vermediğinden nasıl emin olabiliyoruz arkadaslar?
Alıntı:
commonbabyss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
telefondan kulaklıkla dinlemenin neden etkisi olmadığını açıklar mısınız rica etsem?vede telkinlerle alakası yok dimi çünkü telefonda telkinlerin etkisi oluyor?
Alıntı:
Sarp123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Burda dinledigimiz freakansın etkisi nekadar sürer?
Alıntı:
ncksz18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu program ne işe yarıyor anlamadım
acaba burdaki telkinler gibi bişeymi.

lucid rüya astral seyahatten falan bahsedilmiş.onlar içinmi bu program?

birde bi yerde xx dalga boyu büyüme hormonu salgılanır mı birşeyler yazıyordu.ne demek oluyor yani anlamadım?acaba boyumuz falan uzarmı(biliyorum taktım kafayı boy uzatmaya)




eski yorumları okudum ama az çok anladım yinede kafam fazla yatmadı,programın ne işe yaradığını,nasıl etki ettiğini yazan biri olursa sevinirimm





--------------------------

sorumdan vazgeçiyorum,
tedirgin oldum,bu tür konularla fazla kafa yormamaya karar verdim korkmaya başladım..
Alıntı:
tbox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Delta (0-4 Hz) Derin uyku Bu dereceye beyni sokmak gerçek zaman alabilir. Eğer yeterince bu durumu sağlarsak Astral seyahat için uygun olabilir.(lusidcilerede uyar kanımca)

Theta(4-8 Hz) Hayal kurma imgeleme çalışsacaksanız iyi gelebilir.

Alpha(8-12 Hz) relaksasyon rahatlama ve kimilerine göre beynin vücüdü iyileştirmeye başladığı frekans aralığı

Alpha 2(12-15 Hz) konsantrasyon odaklanmanız için iyi gelecektir.

Beta1(15-18 Hz) problem çözme Normal durumumuz ve Bilinçin susmadığı anlar. Devamlı birşeyler düşünen beyin

Beta2(18-25 Hz) Anksiyete Endişe, kaygı, korku, gerilim, sıkıntı gibi anlar .

0 - 25 Hz arası beyin aktiviteleri arası beynimizin yapdığı dalgalanmadır. Burada ki frekanslara göre kendi istediğiniz tını ayarına getirirn Natura Sound trerapy i . KULAKLIK Kullanmıyorsanız etkileri göstermiyecektir.


Birde Programın Kendisi Dalga boylarına ayırmış. Dalga boyları ve yararları .

Beta 13-16 Hz
Dikkat ve Konsantrasyon
Beta durumunda odaklı ve keskin tutacaktır. Beyniniz kolayca analiz,organize bilgi,bağlantı kurma ve yeni fikirler üretme durumunda olacaktır. Bu durum size Sınav hazırlıklarında,spor yaparken, sunum yaparken veya dikkat gereken herhangi bir durumda size dikkat ve konsantrasyon sağlayacaktır.
Alpha 8-12 Hz
Yaratıcılık,Rahatlama,Görselleme
Alfa durumu Betadan daha fazla fark yaratır. Rahatlama hissi size ,güzel görme ve yaratıcı bir enerji sağlayacaktır. Alfa durumu ortamdan soyutlanma,problem çözmekte ve imgelemede ,yaratıcılınızın çıkış noktası olmasını sağlayacaktır.
Tetha 4-7 Hz
Derin Rahatlama, Meditasyon ,Hafıza
Daha yavaş dalgalanma Teta hafif uyku durumunu yansıtır. Bu durum Lucid Rüya kontrolü için tasvir edilir. Teta dalgalanması stress atmak ve unutulmuş bilgilerin hatırlanması için uygundur. Bu batış durumunda derin meditasyon size daha iyi sağlık,daha az uyku, daha fazla yaratıcılık ve gelişmiş öğrenim sağlıyacatır.
Delta 0-3 Hz
İyileşme ve Derin uyku
Delta dalgalanması en yavaş olandır derin uykuya özdeşdir. HGH büyüme hormonu salgılatır. HGH iyileşmeye yardımeder. Delta durumu uyanıkken ulaşabilirseniz , size bilinçüstü(yada bilinaltı) sınırsız beyin aktivitesi bilinçli yapılabilir kılar.

Programın açıkladıklarını kendi yorumum ve ingilizcem yettiği kadar size aktardım. Umarım yararlı olur
Alıntı:
TR-ance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dalgaları Ard Arda Dinlemek Sakıncalıdır Beyninizi Yorar.. En İyisi 2 Saat Arayla Dinleyin.. O Zaman İyi Neticeler ALırsınız..
Alıntı:
TR-ance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizede Günaydın..

Bence Çekincelerinizden Kurtulun.. Binaural Dalga Boylarının İnsana Zararı Yoktur.. Lakin Bir Ata Sözümüz Var Herşeyin Aşırısı Zarar Diye.. Bir Önceki Mesajımda Belirttiğim Gibi 2 Saat Aralıklı Dinlerseniz Bir Sorun Yaşamazsınız.. Bu Konu Hakkında 2 Seneye Yakın Araştırmalarım OLdu Ve Herhangi Bir Sorun Ortaya Çıktığını Hiç Duymadım.. Ama Aralıklı Dinlemekte Fayda Var.. Çünkü Beynimiz En Değerli Organlarımızdan Biri..
Alıntı:
TR-ance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok Efendim Estafurullah Çatlak Falan .. Sorunuza Gelince.. Açıkçası Ben İki Saat Dedim Çünkü Beyin Kendisini Resetliyor Bu Sürede Ve Dalga Boylarının Etkisini Kendimizde Hissetme Oranıda Artıyor Bayağı.. (Genellikle Bu Böyle Ama Bünyeden Bünyeye Değişebilme OLanağı Var.. ) Dinleme Süresi OLarak İse Yarım Saat Dinlemenizin Kafi OLacağını Düşünüyorum..

Not: Sakin Bir Yerde Dinlemenizin Etkiyi Dahada Arttıracağına Emin OLabilirsiniz..

SaygıLarımLa..
Alıntı:
shamanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
canım bakmışsındır diğer başlıklara diye yanıt vermemiştim..

ben diğer başlıkta eklediğim bilgiyi buraya da aktarayım..
ses dalgalarını tanırsak eger hangi eylemlerimiz için kullanbileceğimiz konusunda daha rahat bilgi ediniriz..

sevgiler...



************************************************** ******************


nergiscim canım sağol güzel düşüncelerin için..

bu program eski versionu canım dreamland sağolsun yeni versionunu ekledi..
yenizi çok daha güzel ve keyifli .. istersen onu indir..

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...y-t4958.0.html

açıkcası ben günde 1 saat ile 3 saat arasında dinliyorum..
dingin bir hale gelmek için.. meditasyon öncesinde ve kitap okurken kullanıyorum..
telkinleri dinlerken de açık bıraktığım oluyor..

yukarıda ki linktede var ama ben ilave olarak beyin dalgaları ile ilgili kaynakları ekliyorum..
onları incelyerek sende kendine özel uygulama programları oluşturabilirsin..

yada programın orjinalindeki ses paketlerini kullanırsın canım..

sevgiler..



huzurlu yaşadığınız ve kendinizi "tam" hissettiğiniz anlarınız olmuştur. bu anları sözcüklerle anlatmaya çalışayım.

huzur içindeyim. hem buradayım hem de değilim, farklı bir boyuttayım. endişeli, stresli günlük düşünceler uçuşmuyor, hafifim. aşık gibiyim ama sadece bir insana değil. öyle yakın ki bana, sanki yanıma uzanmış beni tamamlıyor. herşeyi olduğu gibi algılıyorum ve mutluyum.

içinizden, "eveett, ben de yasadım bu tür anları! ne kadar huzur vericiydi, kendimi tam hissetmiştim." dediğinizi duyar gibi oluyorum. şimdi burada duralım; çünkü, bilim bizi yakaladi! nasıl mı? beyin frekanslarımızı ölçmeyi başararak! ögrendik ki, o anlar da hep birlikte alfa frekanslarında seyrediyorduk. adını koymamıştık, frekansları bilmiyorduk ama yaşadığımız güzeldi.

önce ki yazımda kısaca değindigim gibi, beynimizin ritminin frekansları var. ingiliz fizikçi richard caton, 1875 yılında beyinde ki ritmin çıkardığı elektrik akımının varlığını keşfetti. alman bilim adamı hans berger(1873-1941), 1924 yılında kendi yaptığı sıradan bir radyo cihazıyla, -eeg(1) (electroencephalographic)- beynin elektriksel aktivasyonunu kağıda kayıt etmeyi başardı. berger' in araştırmalarına göre, beyin dalgaları, kişinin bulunduğu bilinç durumuna göre degişiyordu. eeg tarafından keşfedilen beynin bu farklı dalgaları, 4 ana gruba ayrıldı; beta, alpha, theta, delta*(2)

beta: 13 ve 30 hz arasında değişen frekansları var. beta, beynin uyanış ritmidir. yani yaşadığımız dünyaya ilişkin aktif düşünme, ilgilenme, konsantre olabilme, günlük problemleri çözebilme ile ilgili bilinç durumudur. beta dalgaları anlayacağınız gibi biz yetişkinlerde daha çok oluşuyor. çünkü yetişkinler yaşamı daha bir ayık, dikkatli, konsantre olarak yaşarlar. ayrıca rem*(3) uykuda bu frekansların ortaya çıktığı da tespit edilmiş.

alpha: 7.5(8)-12 hz arasında değişen frekanslardır. alpha dalgaları rahatlık, farkındalık, çabuk kavrayan bir akıldır. yani çok kafa yormadan bazen "evet, biliyorum." deriz, işte öyle bir anlayış halidir. albert einstein, komplex matematik problemleri çözerken alpha frekanslarında gezinirmiş. apha, daha çok boş bir aklı gösteriyor -"mindless state"- ama kesinlikle pasif değil. alpha dalgaları, normal seyrettiğinde, elimize aldığımız her işi kolaylıkla bitirir, sakinlik ve huzur hissini yaşarız. dünyayı olduğu gibi görür ve anlarız. yapılan deneylerde, gözlerini kapayan deneklerin bu beyin dalgalarını yaydıkları bulunmuş. aniden gözler açıldığında ya da bir ses duyulduğunda ise (yani mental bir dikkat gerektiğinde) frekanslar yükselmiş.
alpha dalgaları, gözümüzü kapatıp, derin derin nefes alarak ve meditasyon yaparak yükseltilebilinir. azaltmak için ise tam tersi, günlük düsüncelere endişelere dalmamız yeter. alpha bandında bulunan 7.8 hz frekansi shumann resonans frekansı olarak da bilinir. bu frekans, dünyanın manyetik alanının, resonans frekansıdır (gerçi şimdiler de bunun yükseldiğinden endişe ediliyor). belki iyi hissetmemizin nedeni dünyanın kalp atışı ile aynı frekansta olmamızdan gelebilir, kimbilir!




theta: theta frekanslari 4 ile 8 hz arasında değişiyor. theta; yaratıcılık, derin meditasyon, bilinç dışı materyal ile ilgilidir. dış dünyadan uzak, içimizde oluşan sinyallere doğru gittiğimiz bir ritim. theta öğrenme ve yaratıcılığa bir geçiş, stresin hiç olmadığı, sezgisel olduğumuz bir dalga boyudur. theta bandına, alacakaranlık hali de (twilight state) deniliyor. ne derin uyku da ne de uyanık olduğumuz bir boyut. çok derinden uyanırken hissettiğimiz o "bilinmezlik arası" gibi... araştırmacılara göre bu boyut öğrenmeye çok açık bir boyut. ünlu yazar ve araştırmacı arthur koestler' a göre ise derin düşünüş durumu. theta bandı doğal olarak çoğunlukla 2 ile 5 yaşındaki çocuklarda görülüyor.

bazı araştırmacılara göre; sifacılar ve deneyimli meditasyoncular uzun bir dönemden sonra alpha frekanslarını gittikçe düşürüp -yaklaşık 7hz'e kadar- theta bandına yaklaşırlar.yine araştırmalara göre; sanatçılar -özellikle fotoğrafçılar- düşük alpha-yüksek theta frekanslarını daha çok üretiyorlar. sanatçıların içe dönüşleri, uzayın derinliklerinde yolculuktur. oradan bir parça alıp bize sunarlar...

delta: 0 - 4 hz frekanslarında yer alıyor. genellikle uyku da ve nadir olarak görülen derin meditasyon da oluşuyor. dış dünyadan tamamıyle çıkmış bir huzurdan/bilinmezlikden sözediyoruz. delta bandında bulunan bazı frekansların büyüme hormonu yaydığı ve bu yüzden derin uykunun dinlenmek için ve kendimizi yeniden canlandırmak icin çok önemli bir dalga boyu olduğu da söyleniliyor. güzellik uykusu diye bir tanım boşuna denmemiş. delta bandı, genellikle bebeklerde, uykunun 3. ve 4. aşamalarında meydana çıkıyor. beyin aktivitesinin en yavaş olduğu dalga boyudur.

denekler üzerinde yapılan çeşitli araştırmalardan sonra beyin frekanslarımızın bilinç durumlarına göre dağılımı, şimdilik böyle.

yaşadığımız dünyada ritim gerçekten çok değişti. beynimiz durmuyor, sürekli kafamızı meşgul edecek ayrıntılar ve endişelerle doluyuz. yaşamın hızı öyle artırıldı ki, insanoğlu yetişemiyor ve mental olarak çöküntü içinde. her şeyde olduğu gibi sağlıklı yaşam için, beyin frekanslarımızın da denge içinde olması gerekiyor. eğer uyku problemleri, yorgun kalkmak, stres, depresyon, yolunu şaşırmış düşünceler, karında sinirsel ağrılar, baş ağrıları vs. gibi rahatsızlıklar oluyorsa bunun nedeni, beyinde ki bazı frekansların sağlıklı bir şekil de yapılandırılamamasından olabilir.*(4)

bir araştırma merkezinde yapılan deneylere göre, bazı frekanslar sağlığımız için gerçekten çok önemli. önemli 7 frekanstan söz ediyorlar.

bunlardan bir kaçı:

kronik yorğunluğu azaltmak icin: 4 hz frekansı verilen hastalar iyileşme göstermişler. (delta)

problemlere çözüm bulma, şaşırmış düşünceleri toparlama açık temiz düşünme icin: 7.5 hz frekansıyla yapılan tedavi, raporlara göre iyileşme göstermiş. (alpha)

yine bu merkezde yapılan alpha -theta beyin dalgaları eğitimi;

bu terapi çesidi kimyasal bağımlılık (drugs), post travmatik stres bozukluğu, depresyon, endişe, kişilik bölünmesi, panik ve yeme bozukluğu için uygulanıyor. dr. eugene peniston ve paul kulkosky’ nin yaptığı eğitim sonuçlarında alkol bağımlılarına alpha ve theta beyin dalgalarının düşük frekansları verilirken, yüksek delta frekansları kontrol altında tutulmuş. arastırmacılar denekler üzerinde 6 ve 8 hafta süren bir eğitim yaptıklarını ve bu terapinin % 80 başarılı olduğunu ve uzun vadede ki sonuçlarını gözlemlediklerini söylüyorlar.

bilim dunyasında olan bu gelişmeler, ilgiyi alternatif terapilere yöneltti. çünkü eski çağlardan beri yapılan şifacılığin ve meditasyon ve yoga gibi eğitimlerin, insanların vücut ve akıl sağlığını dengelediği ve iyileştirdiği o çevrelerce biliniyordu.



dr. robert becker ve dr. john zimmerman*(5) 1980' lerde, reiki eğitiminde ve diğer terapilerde neler olduğunu araştırdılar. meditasyon ve şifacılığı uzun yıllar yapan deneklerin üzerinde yaptıkları deneyler de; dr. zimmerman, squıd*(6) cihazını kullanarak uygulayıcının ellerinde oluşan biyomanyetik alanın nabzını*(7) ölçtü. ölçümlerinde, 0.3 - 30 hz arasında gidip gelen frekanslarını buldu. en çok aktivitenin ise 7 - 8 hz' de (alfa) seyrettiğini kaydetti. örneğin reiki’ yi yapan eğitimcilerin beyin dalgaları, alfa bandında seyrediyor ve alıcı ise bu dalgaya ayarını yaparak alfa frekanslarını artırıyordu. böylelikle bu deneklerin, uzun yıllar inisinasyon ve eğitimlerden sonra, alfa ve teta beyin dalgaları ürettiği tezini dünyaya sundular. bir başka araştırma ise japonya' da yapıldı. dr. seto ve arkadaşları*(8), 1991 yılında çeşitli enerji terapisi ve dövüş (martial) sanatlarında master olan kişiler üzerinde yaptıkları deneylerde, aynı frekansları bulup, dr. zimmerman' ın buluşunu teyit ettiler.

bilim adamları bu sonuçları, insanın enerji alanından aldıkları verilerle ortaya çıkardı. vücudumuzda ki her hücrenin ve dokuların "elektriksel alan" yarattıkları epeydir biliniyor. bir fizik kanununa göre, her elektrik akımı manyetik bir alan olusturur. bu konuda en önemli buluşlardan biri, 1963 yılında elektrik mühendisleri gerhard baule ve richard mc fee*(9) nin, insan kalbinin biyomanyetik alanını keşfetmesiydi.

...

gelecek ayki yazımda, sözlü ve müzikli, danslı dinsel rituellerin frekanslarına dalacağım.


referenslar:

(1) eeg elektrodları başımızın belli noktalarına yerleştirilmesiyle beyin frekanslarını ölçer.
...
(13) dr melinda maxfield,arastirmaci,angeles arrien foundation.


kaynakça

EEG Spectrum International
...
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...i-t2218.0.html
Alıntı:
gunesim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar bu programda C C2 ve G ne anlama geliyor ben dinlediğim frekanslarda hep C2 den dinliyorum. çok önemlimi ?
Alıntı:
dreamland Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İş yine başa düştü. Varya atakan bey beni subliminal adam olarak siteden sublimleştirecek her hal. Bende bu işe fazla kafa dalgalandırdığımdan mıdır nedir. c a vs. tonlamalardır arkadaşlar. biliyorsunuz sesler vibrasyonlardan oluşur titreşim yani. Bu stereo kanalların herbirinden gelen sesin tonunu yani notasını verir. Vibrasyon yoğunluğu frekansı birim zaman daki dalgalanmayı verir. b f C A B budur.Ses dalgalarının yükseklik atması ile şiddetini (desibelini) anlatır. Her insanın farklı ses dokusu vardır bu dahada derin mesele şimdilik boş verin.
Dalgalanma hissi nasılmı sağlanıyor. İki kulağada ayrı ton (frekans) veriliyor vede farklı vurş (binaural birate) olarak .MESELA : birine 300 iken diğerine308 falan. Sağ kulağa farklı sol kulağa farklı vuruşta sağlanıyo. budurumda 8 hz lik bi vuruş farkından bunu beynimiz alfa rezonans olarak algılamakta. Daha fazla açıklama isterseniz kuantum fiziği. ses mühendisliği falan işin içine karışıyo. Beyninizi fazla kasmayayım vesselam.
Alıntı:
gappan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
görüşlerin içn teşekkürler, hangi dalga boyunun kaçıncı frekansta ne işe yaradığını öğrenmem lasım,yanlışlıkla sakat bşy yapmayalımda
__________________
İNANCIN KANITLARA İHTİYACI YOKTUR,ONLARI YARATIR!

İnanç,harici kanıtlara dayanmayan,aksine bunları yaratan içsel bir bilgidir.
Bilgi,realiteleri tesbit eder.
İnanç,realiteleri yaratır!

Kurt Tepperwein-Mantal Çalışma Uygulamaları

pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post591707
pinnko isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla