Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2010, 01:22 PM   #5 (permalink)
mavihuzur
Teğmen
 
mavihuzur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2009
Mesajlar: 110
Tesekkür: 614
145 Mesajinıza toplam 758 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mavihuzur is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Küçük Kız

Bağışlamak ve... Erdemi.!

Öğrencilerine, yaşamları boyunca unutamayacakları bir yaşam dersi vermek isteyen öğretmen bir gün onlara ilginç bir öneride bulundu:
“ Yarın hepiniz, bir plastik torbada altı kilo patates getirin ” dedi.
Öğrenciler, öğretmenin bu önerisine pek bir anlam veremediler ama yine de onun dediğini yaptılar, ertesi gün okula, içlerinde altışar kilo patates olan plastik torbalarla geldiler.
Öğretmen, her öğrencinin altışar kilo patatesle geldiğini görünce onlara bu kez, patateslerle ne yapacaklarını söyledi:
“ Sizi üzen ve kendisini bu nedenle yaşamınız boyu bağışlamadığınız kişilerin adlarını önce bir kağıda sıralayın sonra da bu kişilerin her birinin adını, bir patatesin üzerine yazın ” dedi. “ Sonra da üzeri yazılı patatesleri yeniden torbanıza koyun.”
Öğrenciler, öğretmenlerinin dediğini yaptılar. Kiminin poşetinde beş ya da altı patates vardı, kiminin poşetinde ise, tümüyle dolmuştu.
Öğretmen, “ Yaşam dersi ” nin ikinci bölümünü de açıkladı:
“ Şimdi bu poşetleri, iki hafta boyunca gittiğiniz her yere götüreceksiniz ” dedi. “ Götürmeyip de götürmüş gibi yapan ya da hiç götürmeyen kişi, kendi kendini aldatmış olur. ”
Öğretmen, ikinci haftanın sonun da sınıfa girdiğinde, öğrencilerinden önce onların yakınmalarıyla karşılaştı:
“ Öğretmenim, patates dolu bu torbalar inanın, her gün sanki bir az daha ağırlaştılar…” , “ Öğretmenim, bu torbalar ne denli ağır ki, biz artık yorulduk…” , “ Öğretmenim her gittiğimiz yere keşke tümünü taşımak zorunda olmasaydık da, hiç değilse çürümeye başlayanlarını atabilseydik…” , “ Karşılaştığımız kişiler bakışlarını hemen bize yöneltiyorlardı, öğretmenim. Çok utandık…”
Öğrencilerinin bu yakınmalarını tek tek dinledikten sonra öğretmen, yaşamları boyunca unutamayacakları şu “ Yaşam dersi ” ni verdi onlara:
“ Amacım, sizi yormak ya da başka kişilerin bakışları altında utandırmak değildi ” dedi. “ Bağışlamanın ne denli yüce bir duygu olduğunu, size bunun aksini göstererek anlatmak istedim.
Gördüğünüz işte, bağışlamayarak gerçekte kendimizi cezalandırıyoruz. Bedenimize ve ruhumuza acı çektirerek kendimize zarar veriyoruz. Bağışlamanın, insan değerini küçülteceğini sananlara da bir ders vermiş oluyoruz. Bağışlayarak mutluluğumuza adım atmaya başladığımızı, onlara da gösteriyoruz ve onlara da bir mutluluk reçetesi veriyoruz. ”


benimde bi hikayem olsun didim bu sayfada


__________________
Bütün temiz yüzeyler kendine akan ışığı yansıtır.
İyiliğin karşılığı İyilik, Sevginin cevabı Sevgidir. Sizin gözünüzde En Değerli İnsan, Gözünde En değerli olduğunuz İnsandır.

Sevmedikleriniden Boşuna SEVGİ Beklemeyin...
mavihuzur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla