Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2010, 09:59 PM   #6 (permalink)
kinetix
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2008
Bulunduğu yer: Florya
Mesajlar: 266
Tesekkür: 1,998
335 Mesajinıza toplam 2,311 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
kinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the rough
Standart Cevap: HASTALIKLARIN ZİHİNSEL NEDENLERİ ve Olumlamalar

Merhaba ..

Kurtulmanın güç olduğu bazı hastalıklardan birisine rastlamış olabiliriz. Hastalıkla pençeleştiğimiz, iyileşmek ve eski sağlığına geri dönebilmek için her şeyimizi feda edebileceğimiz psikoloji içerisine girmiş olabiliriz. Eğer böyle bir vaziyette iseniz arayıp bulduğunuz en doğru yere ulaşmışsınız demektir. Bu kısmı tesadüfen bulduğunuzu sanabilirsiniz, ama bilinçaltı ilettiğiniz isteğinizi yerine getirdi ve size en alakalı konuyu arayıp buldu. Muhtemelen sorununuzu çözeceksiniz ki doğru gidiyorsunuz.

Hastalıklar genellikle bilinç ve bilinçaltının uyum problemi olduğunda ortaya çıkarlar. Bu uyumsuzluk giderilene kadar da devam edebilir. Geçici uyum sağlandığında geçici bir iyileşme, kalıcı bir uyum sağlandığında ise daha kalıcı bir iyileşme görülür. Hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar fizyolojik etki ederler ancak moral ve motivasyon ile desteklenmezlerse ilaçların etkileri daha yavaş olur.

İlk önce rahatsızlığınız ne olursa olsun halinize şükrediniz ! Belki acı içerisindesinizdir, belki imkanlarınız kısıtlıdır. Her durumda olabilirsiniz lakin; sizin daha iyi olmanızı sağlayacak ilk koşul halinize şükretmenizden geçecektir. Çünkü şükran hissini elde edebilmeniz bundan sonraki çalışmalarınızı rahatlatacak ve işlerinizi kolaylaştıracaktır.
Lütfen bu konuyu hiçbir zaman ihmal etmeyiniz..

Hasta kimselere “Nasılsın” diye sorulduğunda muhtemelen cevap “Çok kötüyüm, şuram buram ağrıyor vs.” yakınmalarda bulunurlar. Bu soruyu soranların sayısı arttıkça ve hasta kimsenin bu yakınmaları tekrarlandıkça kozmik bir sıkışma meydana gelir ve bu sıkışma ile hasta kimsenin rahatsızlığı AZALMAZ-ARTAR. Şükran duymanın sırrı işte tam buradadır. Dillendirdikçe artan derdimiz, zihnimizi susturmaya başladıkça gittikçe azalan ve kaybolma eğilimine giren bir yapıdadır. Sağlığınızı dillendirin ! Bundan böyle her sorana “İYİYİM/DAHA İYİYİM” deyin. Bunu derken daha iyi olduğunuzu hissedin. Belki de somurtan yüz ifadenizi hafif gülümsemelere bırakın ne olur.

Hayat daima güzeldir ve herkes iyiliğiniz için çalışır. Yaşamın coşkusunu tekrar duyumsayın. Bunu çok az bile hissettiğinizde çok büyük bir şekilde iyiliğinize adım atmış olursunuz.

“ Nasılsın ?” diye sorulduğunda “Çok iyiyim” diye yanıt verin. Siz çok hasta dahi olsanız bunu etrafınızdaki insanlara böyle deyin. Çünkü insanlar siz hakkında iyi görüp iyi düşünmeye başladıkları an sizi iyi etmeye başlarlar. İnsanlar sizin hissettiklerinizi size söylerler. Ne hissederseniz hissedin size hislerinizin tercümesini yaparlar. Eğer şikayetinizi anlatmak zorundaysanız, bunu yaparken sıkıntılarınız üzerinde fazla yoğunlaşmadan da yapabilirsiniz. Sağlığınızı soranlara “gittikçe düzeliyorum” dediğinizde çoğu size “tabi ki düzelirsin” diyeceklerdir. Sizin duruşunuza ve duygularınıza göre kelimeler söylenecek ve bunlar tesadüf olmayacaktır. İş sizde başlayıp sizde bitecektir.

Hayata ümit ve sevgi dolu yaklaşırsanız kesinlikle iyileşirsiniz. Eskisinden daha iyi olursunuz. Bunu yapmak için hasta değilseniz hasta olmayı beklemeye gerek var mı? İnsan varolan sağlığını bozmamak için de bir düşünce geliştirebilir.

“ Hayat çok güzeldir, her şeye rağmen hayatı seviyorum ve tutunduğum dalı hiç bırakmıyorum… Umutsuz değil gururluyum, başım hep dik.. Önüme gelen yardımcı öğelerin tümünü kabul ediyor ve beni desteklemelerine izin veriyorum”
kinetix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla