Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2010, 12:29 AM   #14 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: ilişkimde bir derdim var



Mesajımı okuduğunu anlıyorum fakat anladığından şüpheliyim açıkçası :)

Benim mesajım sadece karar verememe üzerineydi yoksa arkadaşı da dinlesin veya onu sevsin diye değildi. bu yüzden yorumun mesajıma tezat, zaten yazmadığım bir şey için cevap veremem.

Luckhere'cim güven ve saygıyı arıyorum demişsin, kişilere güvenmek özünde kendine güvenmeyi barındırır. Kendi adına doğru kararlar vermek ( ki herkesin doğrusu kendine göre değişir, tek doğru diye bir kavram yoktur) ve verdiğin kararlardan şüphe duymamak da kendine güvenle alakalı bir durumdur.

Kontrol etme ihtiyacından bahsetmişsin; zaten böyle bir durumda senin istediğin gibi bir insana dönüşse bile ileride kontrol etme ihtiyacın nedeniyle farklı nedenlerden dolayı sorunlarla karşılabilirsin, bu sadece erkek arkadaşın olmayabilir, dostun, ailen vb. Her şeyden önce güvene ve saygıya dayalı bir ilişki yaşamak istiyorsan bu ihtiyacından kurtulman gerekiyor. Saygılı bir ilişki karşındaki kişiyi olduğu gibi kabul etmenden başlar, onu yönlendirmen saygıyı temelden sarsar. Biz isteklerimize uygun davranmazsak karşımızdaki insandan bunu beklememiz ne kadar doğrudur?

Değişime ancak karşı tarafta gönüllüyse aracı olabiliyoruz :) Onun istemediği bir şeyi ona yaptırmak demek yarın bizim istemediğimiz şeylerin bize dayatılması ve bunu kabullenmek durumunda kalmamız demek. Kendi hayatıyla mutlu ve barışıksa eğer bir insan başkasının dayatmasıyla kendisini değiştirmek imkansızdır.

Diğer mesajımda da söylediğim gibi, kararlarının isteyerek arkasında durmana kendine güven telkini yardımcı olacaktır. Ayrıca http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumlamalar/ bu bölümden kendine uygun olumlamaları bulabilirsin.

Sevgilerimle.



__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla