Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-06-2008, 04:50 PM   #28 (permalink)
berk22
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 19
Tesekkür: 0
12 Mesajinıza toplam 43 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
berk22 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: gel git durumlar

Alıntı:
Mumin.Okan Nickli Üyeden Alıntı
+ herkes kendini bir parça zayıf hissediyor. kendini güçlü hissedenlerde bile zayıflık var.

İnsanoğlu doğumuyla beraber bir yaşam kavgasıyla karşı karşıyadır. Kimi insan bu hususta ilahi güç tarafından lütuflandırılmış olup, doğaya ve diğer insanlara karşı daha güçlü ve mukavemetlidir. Kimi insan ise ilahi bir takdirdir ki daha zayıf ve mukavemetsizdir. Bu güç ve zayıflık insanın kendi cinsi arasında değişik şekilde tezahür edebilir. Mesela ilahi güç kimi erkeğe bedeni bir güç verip, akli güç vermezken, kimi erkeğe bedeni güç vermeyip, akli bir güç vermektedir. Yine aynı ilahi güç kimi kadına güzellik ve akıl verip güçlü kılarken, kimi kadına ise akıl verip güzellik vermeyerek başka bir güçlülük ve zayıflık durumları yaratabilmektedir.

-alıntıdır.-
bu tip mantik kurgulari insanoglunun mutsuzlugunun en baslica nedenidir bence ilahi guc bazi insani guclu ama akilsiz bazisini akilli ama gucsuz bazisini guzel ama aptal gibi genellemeler cok yanlistir.guzellik cirkinlik insanin kendini nasil hissettigiyle ilgili.insan kendini cirkin bulursa ne kadar guzelde olsacevresindekilere o mesaji verir cevrsindekilerde ayni sekilde dusunur.

bi cok insanda hem cirkindir hem aptaldir hem fakirdir hem saglik sorunu vardir yada bicok insa ncok guzeldir cok zengindir cok mutludur bu nasil bir adalet anlayisi oluyor o zaman?

insanin siniflara ayrilmasini dogru bulmuyorum insanin zayifligi guclulugu guzelligi cirkinligi tamamen hayata bakis acisiyla ilgilidir ve insan hayata bakis acisinin en onemli kisimlarini ailesinden aliyor.kotu egitilmis caresiz guvensiz bir ailenin cocuklarinin supermen olmasi durumu pek fazla olasi degil maalesef .iste bu sebepten kisisel gelisim diye bir bilim dali ortaya cikti.

insanlarin bu sekilde oluslarinin sebebi ilahi takdir diye dusunursek insanin gelismesine degismesine ogrenmesine hic gerek yok gibi yanlis bir mesaj veriliyor insanlara ozellilede ulkemizde bu boyle.

berk22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla