Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-12-2009, 12:49 AM   #23 (permalink)
pchayat
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 4
Tesekkür: 0
4 Mesajinıza toplam 14 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pchayat is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Felçli hasta bakımı ipuçları

Arkadaşlar size benim hikayemi anlatmak istiyorum umarım kimseye lazım olmaz ama 2 ay önce babam durduk yere felç geçirdi sol lobun 3 te 2 si gitmiş. yüksek tansiyondan olmuş. Cerahpaşada 1 aylık yoğun tedaviden sonra taburcu olduk.

İlk etapta sonda kullanıyordu sondasını bir çok defa çekti enfeksiyon nefes darlığı filan neler çektik sormayın. Ama bir gün odadan herkesi çıkarıp duygusal bir konuşma yaptım. O günden sonra daha uysal davrandı. Hastane ortamında bugün çıkıcaz haftaya çıkıcaz gibi sözlerle iyisin vs.. gibi sözlerle hep moralini ayakta tuttum.

bu arada babam 55 yaşında hastaneden çıktığımızda ne oturabiliyordu nede ayağını oynatabiliyordu ( konuşma sağ bacak ve sağ kolda hiç hareket yoktu ) eve geldiğimizde bizdede ilaç sıkıntısı oldu halen yemeğine katıyoruz anlasada pek ses çıkarmıyor :)

hastaneden çıktığımızdan beri haftada 3 gün fizik tedavi aldırıyoruz evde. 2 ay gibi kısa bir sürede oturmayı, ayağını oynatmayı, kendi kalkmayı, bastonla yürümeyi başardı.

Babamı tedavi eden bir prof. ü bir gün birşey dedi. bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tüm hastalıkların %90 lık kısmını insan kendi tedavi eder dedi. ki hiç hasta gibi davranmadık ve sonunda allaha binlerce kez şükürler olsun bastonla istediği yere gidiyor 2 ayda bu kadar yol kat ettik. Kolda ağrısı vardı oda azaldı. koldada ufak ufak hareket başladı.

Sizden ricam üzülsenizde hasta yanında hiç birşey yokmuş gibi davranın ve fizik tedaviye mutlaka aldırın. Bizde işe yaradı 3. ayda bastonuda atıcakmış konuşmada belli bazı kelimeleri söylemeye başladı.

Hepinize geçmiş olsun umarım birilerinin işine yarar bu bilgiler...
pchayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla