Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2007, 11:48 AM   #3 (permalink)
etf
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2006
Mesajlar: 200
Tesekkür: 0
94 Mesajinıza toplam 280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
etf is an unknown quantity at this point
Standart HAVA İYONİZATÖRLERİ-2

Negatif iyon yayan bir jeneratör yapımı uzun süren çalışmalar sonucu başarılmıştır, ancak kirleticileri etkisiz kılan bu sistem hiç hesapta olmayan, bu kirleticilerden çok daha tehlikeli olan bir sorunu beraberinde getirmiştir. Bu iyonizatörler, oksijenin yapısını bozarak negatif iyonlarla eş zamanlı olarak ozon ve azotoksid de üretmeye başlamıştır. Yani havayı temizlemek isterken, insan sağlığına kesinlikle zararlı olan ve solunan havada kesinlikle bulunmaması gereken bu iki zehirli gaz oluşmuştur.

İyonizer Cihazları, ortamda homojen olarak (-) iyon yayarak, (+) yüklü kirleticileri önce nötr hale getirip daha sonra da nötr parçacıkları (-) yükleyerek ortamdaki iletkenler yardımıyla uzaklaştırıp etkisiz kılıyor. Bu sayede, havayı canlı-cansız her türlü mikro-kirleticiden, elektrikli cihazlardan kaynaklanan statik elektrik ve radyasyondan arındırıp oksijen oranı yüksek solunabilir havayı elde etmek ve bunun sürekliliğini sağlamak başarılmıştır. Başka bir değişle, negatif iyonların yoğunlaştırılması ile havada dolaşan mikrop, akar böcekleri, kirletici
partiküller, polen ve sigara dumanından oluşan atom tanecikleri tamamen yok olmakta. Bu tanecikler negatif iyonlar tarafından emilip iyonize edildiği anda teneffüs edilen hava mükemmel şekilde temizlenmektedir.

Bakteriler
Virüsler
Polenler
Kokular
Mikro-tozlar
Statik elektrik ile mücadelede etkin bir çözümdür.

SAĞLIKLI YAŞAMDA OKSİJENİN YERİ

Spor yapan kişilerin (özellikle sporcuların) spor yapmayan insanlara göre daha çok enerjiye ihtiyaçları vardır. Bu enerjinin kaynağı besin maddeleri ve oksijendir. Diğer insanlara göre daha çok enerjiye ihtiyacı olan sporcular, doğal olarak besin ve oksijene de daha çok ihtiyaç duyarlar. Beslenme düzenleri de diğer insanlara göre farklıdır. Bu iki kaynaktan birini yeterli miktarda ve düzende almak enerjiyi açığa çıkarmaz. Alınan besini yakmak için bol oksijene de ihtiyaç vardır. 1 litre oksijene yaklaşık 4,8 kilokalori enerjiye eşittir. Yaşadığımız büyük kentlerde, teknolojinin getirdiği kolaylık ve yararların yanı sıra oluşturduğu çevre kirliliği (egzozlardan kaynaklanan kurşun, karbondioksit, karbon monoksit, kükürt dioksit, hidrokarbonlar, ozon ve mikro canlılar...) nedeniyle havada bulunan oksijeni, yoğunluğu azaldığı için, yeterince alamayız. Daha doğrusu oksijenle birlikte bu zararlı kirleticileri de soluyarak ciğerlerimize doldururuz. Hava kirliliğinden kaynaklanan: uykusuzluk, halsizlik, kendini sürekli yorgun hissetme, bağışıklık sisteminin zayıflaması, mikrobik hastalıklara yakalanma riski, baş ağrısı, depresyon ve stres gibi sorunlar, en çok, sistemli bir metabolizmaya sahip insanları (sporcular gibi) etkiler. Kondisyon yetersizliği sonucu performans düşer. Bu nedenle özellikle profesyonel sporcular, antrenmanlarını ve kamp dönemlerini şehir dışında, oksijeni bol olan, hava kirliliğinin olmadığı ortamlarda; (kapalı spor salonları, parke zeminler, tahta sahalar...) spor yapan kişiler sağlık için çok sakıncalı olan pozitif (+) yüklü statik elektrik yüklenir. Yalıtkan bir zeminde, yalıtkan ayakkabılarla spor yapan bir kişi 40.000 volta kadar yüklenebilir. Bu da, o an için önemsenmeyen, ama uzun vadede ciddi rahatsızlıkların habercisi olan; migren, baş dönmeleri, bayılma, konsantrasyon kaybı, uyuma güçlüğü, uyku bölünmesi, nefes alma güçlüğü ve bunların sonucunda dikkat dağılımı, sürekli yorgunluk, yorgunluk halinin hiç geçmediği hissi gibi belirtilerle beraber, düşme ve yaralanmalara sebep olacak kas gerilmelerine de yol açar. Ayrıca yine bu kişiler, diğer insanlara göre kas ve iskelet yapısıyla ilgili sorunları ve sakatlıkları daha sık yaşarlar (kas yırtılması, lif kopması, çıkıklar, çatlaklar ve kırıklar...) Ufak bir kas yırtığının tedavi ve nekahet dönemi asgari 6–10 haftadır ki bu süreye bir de o bölgeyi güçlendirmek için geçen zaman eklendiğinde bir profesyonel için önemli bir zaman kaybı olduğu bilinir. Düzenli olarak alınan oksijen ise dolaşım sistemini düzenlediği ve nekahet döneminde ihtiyaç olan enerjiyi sağladığı için tedavi süresi oldukça kısalır.
Bulunduğumuz ortamda yeterli oksijen soluyabilmemiz için, havanın partiküller ve aerosollerden (virüs, bakteri, mantar, zehirli gazlar ve diğer tüm mikro toz ve kirleticilerden ) arındırılmış olması gerekir. Tüm bu kirleticiler, pozitif yüklerden dolayı, soluduğumuz havada asılı kalır. Bizler ise gözle görülmeyen, bu sağlıksız ve oksijen yoğunluğunun olmadığı havayı farkında olmadan soluruz.
Sonuç olarak, bir sporcunun ya da spor yapan kişinin, antrenman ve çalışmalarından yeterli verimi alabilmesi için, en temel ihtiyacı olan, bol oksijenli ortamda çalışması ve yaşaması gerekir. Kişinin iyonizasyonsuz ortamlarda çıkan bu sorunlardan korunması ve rahatsızlıkların önüne geçmesi mümkün değildir. Negatif (-) iyonizasyon; bulunduğumuz ortamda soluduğumuz havanın doğal dengesinin sağlanması, yani havada bulunan her şeyin negatif (-) yüklenip, temizlenmesi ve oksijenin açığa çıkması işlemidir. Bu da kapalı ortamlarda, ancak bir negatif iyonizatör ile mümkündür.
etf isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla