Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-05-2008, 02:06 PM   #12 (permalink)
MalloryKnox
Teğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 120
Tesekkür: 20
76 Mesajinıza toplam 139 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MalloryKnox is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: NASIL KAZANDINIZ?????

2000 yılında ÖSS'ye girdim. Şu anki müfredata göre daha basitti ama iyi bir yere girmen için neredeyse bütün soruları doğru cevaplaman gerekiyordu. Ben Lise 2'nin ikinci döneminden itibaren ciddi bir şekilde çalışmaya başladım, yaz tatili yapmadım tabiki. Önce bütün konuları bitirmeyi hedefledim. sınava dört ay kala sözel ve sayısal bütün konularım bitmişti. kalan sürede sadece test çözüp denemelere girdim. Bir kaç cümleyle ifade edince çok basit bir süreç gibi görünüyor ama öyle değil tabiki :) bir yandan okul, sınavlar bir yandan dershane. Çok disiplinli ve kararlı bir çalışma programı uygulamak gerekiyor. Olumlu düşüncelere açık olmak ve olumsuzlara kulak tıkamak şart. Verebieceğim diğer bir tavsiye ise biriyle yarışmak yerine kendinizle yarışın. Her test veya deneme sonunda yanlışlarınızı gözden geçirin. Nerede eksik olduğunuzu tespit edip bu noktaya odaklanın. Bir sonraki test veya denemede hala eksiğiniz olup olmadığını kontrol edin. Mutlaka, yapamadığınız soruları bir bilene sorun. Bunu en kolay arkadaşlarınızla yapabilirsiniz, sakın biz rakibiz onu soru sormamalıyım gibi şeyler düşünmeyin. En kısa sürede bilgi öğrenme şekli budur :))

çalışmaya başlarken istediğim bölümü büyük harflerle kağıda yazıp tam karşıma asmıştım. Tabiki bu bölüm zaman içerisinde bir kaç kez değişti :) Ama hergün o bölümde okuduğumu, oradan mezun olunca neler yapabileceğimi hayal ettim. Önemli olan başarabileceğinize kendinizi inandırmak :)

Ufak bir tavsiye daha :) stresinizi sakın bastırmayın, kendinizi rahatlatın. Yoksa hiç beklenmedik bir anda (sınav anında) patlayıverir. Başıma gelen buydu, istediğim bölüm olmadı ama kendime uygun bir mesleği yaptığımı düşünüyorum. Herkese başarılar :))
MalloryKnox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla