Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2008, 05:08 PM   #26 (permalink)
cicek1973
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Festivaller-Sergiler

Neriman Polat

10 Mayıs – 8 Haziran tarihleri arasında Pi Artworks, Neriman Polat’ın kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.
Serginin başlığı ”Babaevi Apt.” Sanatçı köyden kente geçişin , İstanbul’a göçün yoğun hissedildiği bir mahallede karşılaştığı mozaik harflerle yazılmış bir apartman isminden Türkiyede’ki ataerkil sisteme, baba figürüne , aile, yurt, aidiyet ve mülkiyet kavramlarına ve bunun sokaktaki yansımalarına yöneliyor.

İstanbul’da yoğun göçler sonucu çoğalan inşaatlar, günümüzde İstanbul ekonomisinin de dinamik unsurlarından.Bu yeni mimari kendi kırma ve eklektik estetiğini de beraberinde getiriyor ve şehrin silüetine hakim oluyor. Sanatçı modernleşen kadın kimliğine de benzer bir açıdan bakıyor ve aynı eklektik estetiğin değişen kadın kimliği üzerindeki görünüşlerini , yine dönüşüme uğramış bir türkü üzerinden bir video çalışmasında canlandırıyor.

Gelenek ve modern arasında oluşan bu estetik, her alanda kendini var ediyor. Yine “İki ağaç” adlı çalışması doğu – batı ayrımını en basit şekilde gösteriyor. Polat, çevremizi saran, dönüşüme uğramış, kendi kimliğini kaybetmiş ama buna rağmen gelenekle bağları hala varmış gibi kendini gösteren biçimlere yöneliyor. Ayrıca Ev tipi adlı çalışması ile de şehirde birtakım insanların nasıl tecrit edildiğini sorun ediniyor.

Fotoğraf ,video ve enstalasyonlardan oluşan sergi 8 Haziran 2008 tarihine kadar Pazar – Pazartesi hariç her gün 11.00 – 18.30 arasında veya randevu ile Pi Artworks, Ortaköy ana galeri mekanında izlenebilir. (0212.236.6853)

Tarih : 10 Mayıs-8 Haziran 2008

  Alıntı ile Cevapla