Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-09-2009, 12:39 AM   #39 (permalink)
fgceker
Banned
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 362
Tesekkür: 7,119
668 Mesajinıza toplam 4,252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to behold
Standart Cevap: Kuantum ve Kur'an (R.Şanal)

[quote=hayathan;476005]Selam:
Her şey ; sorularımızın cevapları yine Kur an ı Kerimde ve hatta içimizde var.
Allah İnsanın yaratılışı ile ilgili ; Ben insanı çamurdan yarattık, ruhuna nefesimle üfledim" demiştir.
yine cevşen suresinde; Ben size şah damarınıdan yakınım" der.

reankarnasyonlara bende inanıyorum. allah istediğine ol" der. Kendi nefesini üflediğine nasıl inanmam gerekiyorsa, reankarnasyona da öyle inanmam gerektiğini çok iyi biliyorum.

allahın varlığı ezel ve ebed ise ve sonsuzluksa ve ruhlarımız allah ın nefesi ise; ruhlarımız sonsuzluk kadar vardır ve varolacaktır. Her çağda başka kimlik, başka akıl, başka cinsiyet ile. Bize derslerini vermek, Sevgi olduğumuzu anlayana dek bu böyle devam edecektir.

Ben gittiğim Seminerlerden sonra Yunus u, Mevlana yı, diğer filozofları ama Kur anı Kerim deki yaratılış öykümüzü daha iyi anladım..

Hayathancım merhaba;

Canım benim anlayamadığım birşey var.Acaba yanlışmı okuyorum diye tekrar tekrar okudum yazmış olduğun mesajı..
Kur'an ı okuyup anladığını söylemişsin ve

''reankarnasyonlara bende inanıyorum. allah istediğine ol" der. Kendi nefesini üflediğine nasıl inanmam gerekiyorsa, reankarnasyona da öyle inanmam gerektiğini çok iyi biliyorum.''

bu cümleyi yazmışsın ama Kur'an ı kerimde reankarnasyonun asla olmadığı yazılı ve bu inancın yanlış olduğu.Kur'an ı kerimde diyor ki siz öldükten sonra cansız olan bedeniniz yer yüzünde kalacak ama sonsuz hayatla onurlandırılmış ruhunuz hesap gününe kadar arşta bekleyecek.Yeryüzünde ne kadar insan varsa o kadar ruh vardır.Mahşer gününde hesaplaşma zamanı geldiğinde yeryüzündeki ksıacık hayatında haksızlığa uğrayanların haksızlıkları giderilecektir...Bu ve buna benzer pek çok cümle yer alıyor Kur'an ı kerimde ve üzerine basarak defalarca tekrarlanıyor.Siz sakın o kavimlerden olmayın onlar ki yeryüzüne sonsuz kez geleceklerini düşünüp kendilerini dünya nimetleriyel gömdürmüşlerdir...onların başlarına gelenleri ders alınız...pek çok surede reankarnasyonun olmadığı ve insanların sadece tek bir yaşam hakları olduğu ve o kısacık zamanıda hayırlı işler yapmak için fırsat olarak değerlendirmeleri gerektiği yazıyor.Ve tekrar üzerine basarak söylüyorum ki Kur'an ı kerim reankarnasyonu asla kabul etmiyor.

Canım yazdıklarımı lütfen eleştiri olarak algılama.Çok bilgili bir insan olduğunu ve hayatının her saniyesinde yeni yeni şeyler öğrenmeye devam ettiğini çok iyi biliyorum.Ve site içindeki yazışmalarını elimden geldiğince takip ediyorum.Çünkü her yazından pek çok bilmediğim şeyi öğreniyorum.Ama bu mesajını okuyunca kafam gerçekten karıştı...Acaba yanlış mı okuyorum diye defalarca tekrar tekrar okudum.Belkide anlatmak istediğin şeyi anlayamadım,onuda bilemiyorum.Ama beni gerçekten çok rahatsız etti...Lütfen yanlış anlama...sadece yazdıklarını kendimce anlamaya ve anlamlandırmaya çalışıyorum.


fgceker isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla