Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2009, 12:12 AM   #37 (permalink)
hayathan
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 164
Tesekkür: 164
166 Mesajinıza toplam 1,153 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nice
Lightbulb Cevap: Kuantum ve Kur'an (R.Şanal)

Alıntı:
tiriniti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
segili hayathan ne kadar güzel yazmışsın ellerine sağlık. benim içinden çıkamadığım sevgi dolu bir insan olmama ve kendimi sürekli eğitmeye çalışırken bazı insanları bir türlü sevememem bunu nasıl açıklayabilirz??
sevgiler

Değersizlik korkumuz yüzünden ve tabiiki bize haksızlık yapıldığını düşündüğümüz için...

İnsan kendinde var olan kötü huylara sahip diğer kötü diye nitelendirdiği insanları sevmez ve eleştirirmiş.
yani insan bilmediği şey hakkında sevdim yada sevmedim" diyemez, yargılayamaz"
bunu okuyunca kızabilirsiniz ve suçladığımı düşünebilirsiniz hayır aslında suçlama ve sen öylesin" demek değil. Hepimizin içinde bu var.
Hadis kitaplarında da Mevlana nın sözlerindede ,Ömer Hayyam şiirlerindede mümin müminin aynasıdır" diye yazar. Yani Evren de ne ekersek onu biçeriz.
Biz çocukluğumuzda annemizin cüzdanındanküçücük bir kaç kuruş çalmış olsakta, şimdiki zamanda cüzdanımızdan yada kasamızdan paramız çalındı" diye feryat etmemeliyiz"
Pembe yalanlar söylüyorsak" karşımızda bize sürekli yalan söyleyen insanlar gördüğümüzde onlara kızıp neden bunlar benim yanımda diye kızmak yerine kendimize bakmalıyız. Her şey bizde mevcut..
Yapacağımız tek şey kendimizi ve kızdığımız insanları aklımıza geldikçe affetmek ve sadece içimize o sese sormalıyız. O bilir..
..
hayathan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla