Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2009, 04:53 PM   #34 (permalink)
hayathan
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 164
Tesekkür: 164
166 Mesajinıza toplam 1,153 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nicehayathan is just really nice
Standart Cevap: Kuantum ve Kur'an (R.Şanal)

Selam:
Her şey ; sorularımızın cevapları yine Kur an ı Kerimde ve hatta içimizde var.
Allah İnsanın yaratılışı ile ilgili ; Ben insanı çamurdan yarattık, ruhuna nefesimle üfledim" demiştir.
yine cevşen suresinde; Ben size şah damarınıdan yakınım" der.
Bizim içimizde iki ses vardır; Biri dış etkenlerden çabuk etkilenip sürekli korkutan her zaman heyecanlı heyecanlı, hızlı hızlı konuşan EGO nun sesi. İkinci ses ise; gayet naif, kısa cümlelerle ve hatta tek kelimeyle cevap veren gerçek BEN in sevgi dolu sesi. Hiç aceleci değildir, ısrarcı, inatçı, baskıcı değildir. Sadece söyler ve bazen bazı sahneler gösterir. Ama naif ve kısa olduğu için ve bizim iyiliğimizi istediği heyecanlı ve ısrarcı olmadığı için dinlemek istemeyiz çoğu zaman.
Hani bir işe adım atarken bize olacaklar hk. da yap yapma, git, gitme der. gitme dediyse aman der gideriz bazen.. Ama gittiğimiz yer, istediğimiz yöne kavuşturmaz " bizi.

reankarnasyonlara bende inanıyorum. allah istediğine ol" der. Kendi nefesini üflediğine nasıl inanmam gerekiyorsa, reankarnasyona da öyle inanmam gerektiğini çok iyi biliyorum.

allahın varlığı ezel ve ebed ise ve sonsuzluksa ve ruhlarımız allah ın nefesi ise; ruhlarımız sonsuzluk kadar vardır ve varolacaktır. Her çağda başka kimlik, başka akıl, başka cinsiyet ile. Bize derslerini vermek, Sevgi olduğumuzu anlayana dek bu böyle devam edecektir.
Çok haklısınız; Kur an ı :Kerim ve İslam Dini; Yasaklar kitabı ve Dini değil aksine İlmi, Sevgiyi ve Sevgiden geldiğimizi öğreten, anlatan, bildiklerimizi bize hatırlatan değerli öğretilerdir..

Ben gittiğim Seminerlerden sonra Yunus u, Mevlana yı, diğer filozofları ama Kur anı Kerim deki yaratılış öykümüzü daha iyi anladım..

İçimdeki Beni bana öğreten, içimdeki bana beni yaklaştıran bir düreçti. O süreci yaşayabildiğim için mutluyum.
hayathan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla