Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-07-2009, 11:01 AM   #7 (permalink)
sanemce
Moderator
 
sanemce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,721
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond repute
Standart Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA

6.GÜN, Duygusal Kararlılık


Niyet


Bu sabah ve bütün gün boyunca bilinçli bir şekilde yaşamımda daha fazla bulunmasını istediğim duygusal enerjiyi yaratmaya çabalayacağım.


Sevgi, şefkat, mutluluk, kabullenme, teslimiyet… Arzuladığım duygunun ne olduğunun farkında olacağım ve bunu yaşamımdaki öncelikli konulardan biri haline getireceğim.





Ana Fikir


Duygusal enerjinizi kendiniz belirlersiniz. Yaşamınızı bilinçsiz şekilde sürdürmek ya da duygusal açıdan kararlı davranarak yaşamınızın denetimini elinize almak size kalmıştır. Örneğin mutluluğu düşünmeye başlayın ve bu sözcüğü gün içinde sık sık tekrarlayın. Yaşamınızı gözden geçirerek mutluluk enerjisini arttırmanın yollarını belirleyin.


Bu işlemi sık sık, her seferinde –güven, huzur, sevgi, minnet gibi- farklı olumlu duygular kullanarak her gün gerçekleştirebilirsiniz. Yaptığınız her şeye bilinçli bir şekilde duygusal kararlılık katın.



Bir yerden bir yere gitmekten keyif almanın, stresli ortamlarda gevşemenin, yaşadığınız her güzel ana minnet duymanın yollarını bulmaya çabalayın.



Kısa süre içinde olumlu duygularınızın arttığını, yaşam enerjinizin çok daha keyifli, huzurlu ve açık hale geldiğini göreceksiniz.





Duygusal Kararlılık Uygulamaları


1-Sabahları yataktan kalkmadan önce o gün hangi duyguyu deneyimlemek istediğinize karar verin. Birkaç dakika boyunca yaptığınız seçime dair meditasyon yapın ve bu seçiminizi –güven, huzur, sevgi, direnç- yüksek sesle dile getirin. Derin bir soluk alın ve bu enerjinin neler hissettirdiğini duyumsayın. Gün boyu bu duygusal deneyimi yaratacağınızı olumlayın.


2-Gün boyunca fırsat buldukça arzuladığınız duyguyu dile getirin ve yaşamınızdaki bu enerjiyi arttıracak davranışlar ve düşünceleri benimseyin. Bu niyeti sürekli tekrarladığınız bir şeyle –örneğin su içmeyle- bağlantılandırabilirsiniz.



Sudan her yudum alışınızda bu keyifli duyguyu düşünün ve enerjiyi tekrar duyumsayın. Soluklanın ve bu hissin içinizde büyümesine fırsat tanıyın.







Duygusal Kararlılık Olumlamaları


Farkında olduğum her şey gerçekliğimin bir parçası haline gelir. Arzuladığım nitelikler ve duygulara odaklanırım.


Bugün yaşamımdaki (buraya dilediğiniz enerjiyi koyun) enerjisi konusundaki farkındalığımı arttırmayı seçiyorum.


Her günümü keyif içinde geçirme –ve yaşadığım anın tadını çıkarma- niyetindeyim.


Yaşadığım deneyimlerin tadını çıkarma niyetindeyim. Kararlı ve amaçlı bir yaşamım var.





__________________
sanemce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla